Obilježavanje 10 godina procesa preustroja Frame u Hrvatskoj

Za vrijeme održavanja XV. redovnoga nacionalnog kapitula Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a i Frame u kući Tabor u Samoboru od 9. do 11. listopada 2015. pod predsjedanjem Stjepana Kelčića, nacionalnog ministra OFS-a, i Marte Radoš, nacionalne predsjednice Frame, obilježeno je u subotu, 10. listopada 2015., 10 godina procesa  preustroja Frame u Hrvatskoj. Franjevačka mladež (Frama) započela je u Hrvatskoj 1992. godine u franjevačkim provincijama, a prestrukturiranje po područnim bratstvima dogodilo se 2005. godine.


Prigodom obilježavanja desetogodišnjice preustroja pozdravne riječi uputili su Stjepan Kelčić, provincijali fra Ilija Vrdoljak i fra Nikola Barun. U ime provincijala fra Joška Kodžomana delegat je bio fra Frano Doljanin.

Nakon pozdravnih riječi uslijedila su kratka predavanja o procesu preustroja Frame. Fra Ivan Matić održao je predavanje na temu „Potreba preustroja Franjevačke mladeži u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“; Lidija Gerbus na temu „Razdoblje prema procesu prestrukturiranja Frame iz provincijskih u područna bratstva“; fra Milan Krišto „Iskustvo rada Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame u procesu prestrukturiranja“, i Ivan Anđelić „Nacionalno bratstvo Frame u novim počecima“.

Marta Radoš, nacionalna predsjednica Frame, na kraju je zahvalila svim uzvanicima i predavačima te udijelila prigodne darove.

Na XV. redovnom kapitulu sudjeluju fra Stipe Nimac i fra Kristian Šilić te drugi članovi Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva OFS-a i Frame te fra Ivan Lukač i članovi Zadarsko-šibenskog područnog bratstva.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas48
Ovaj mjesecOvaj mjesec55736
UkupnoUkupno7522569

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36