Obilježavanje 10 godina procesa preustroja Frame u Hrvatskoj

Za vrijeme održavanja XV. redovnoga nacionalnog kapitula Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a i Frame u kući Tabor u Samoboru od 9. do 11. listopada 2015. pod predsjedanjem Stjepana Kelčića, nacionalnog ministra OFS-a, i Marte Radoš, nacionalne predsjednice Frame, obilježeno je u subotu, 10. listopada 2015., 10 godina procesa  preustroja Frame u Hrvatskoj. Franjevačka mladež (Frama) započela je u Hrvatskoj 1992. godine u franjevačkim provincijama, a prestrukturiranje po područnim bratstvima dogodilo se 2005. godine.


Prigodom obilježavanja desetogodišnjice preustroja pozdravne riječi uputili su Stjepan Kelčić, provincijali fra Ilija Vrdoljak i fra Nikola Barun. U ime provincijala fra Joška Kodžomana delegat je bio fra Frano Doljanin.

Nakon pozdravnih riječi uslijedila su kratka predavanja o procesu preustroja Frame. Fra Ivan Matić održao je predavanje na temu „Potreba preustroja Franjevačke mladeži u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“; Lidija Gerbus na temu „Razdoblje prema procesu prestrukturiranja Frame iz provincijskih u područna bratstva“; fra Milan Krišto „Iskustvo rada Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame u procesu prestrukturiranja“, i Ivan Anđelić „Nacionalno bratstvo Frame u novim počecima“.

Marta Radoš, nacionalna predsjednica Frame, na kraju je zahvalila svim uzvanicima i predavačima te udijelila prigodne darove.

Na XV. redovnom kapitulu sudjeluju fra Stipe Nimac i fra Kristian Šilić te drugi članovi Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva OFS-a i Frame te fra Ivan Lukač i članovi Zadarsko-šibenskog područnog bratstva.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

11.-20. srpnja: Studenci - Proslava sv. Ilije

*********

17. - 20. srpnja: Metković - Proslava sv. Ilije

*********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

*********

24.7. - 2. 8. Imotski - Proslava Gospe od Anđela


*********

29.-30. srpnja: Knin - Festival duhovne glazbe

Aktualno

SINJ - VELIKA GOSPA 2017.

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1894
Ovaj mjesecOvaj mjesec43432
UkupnoUkupno5204616

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 90 

Administrator

franodoljanin@gmail.com