Metkovski framaši u Gimnaziji

Framaši župe Sv. Ilije u Metkoviću od 5. do 9. listopada u prostorijama Gimnazije Metković učenicima prvih razreda održali su predavanja o Frami. Prvaši su bili zainteresirani saznati što više o našem malom metkovskom bratstvu.

Ušavši u razred prvaši su nas iznenadili već svojim pozdravom dobrodošlice. Nakon našega predstavljanja započela su osnovna pitanja o bratstvu i djelovanju Frame i serafskom ocu Franji. postavljanjem zanimljivih pitanja, prvaši su pokazali svoju znatiželju ali i premalo poznavanje našega bratstva.


Nakon vremena provedenog s njima shvatili smo da je problem današnjih mladih strah od nečeg novog i drukčijeg. Naš cilj je bio pokazati im da smo mi moderni mladi ljudi, a ne neki zatucani i staromodni fanatici, te da naši susreti jednom tjedno ne traju dugo i da nam ti susreti donose samo dobre stvari i otvaraju nam nove vidike.

Ova predavanja samo su početak aktivnog djelovanja Frame Metković u gradu Metkoviću i dolini Neretve.

Na kraju zahvaljujemo ravnatelju i profesorima Gimnazije Metković koji su imali razumijevanje za ova predavanja. Nadamo se da smo postigli svoj cilj te da će što više mladih pristupiti u naše bratstvo.


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas547
Ovaj mjesecOvaj mjesec28166
UkupnoUkupno6442783

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57 

Administrator

franodoljanin@gmail.com