Pastoralni suradnici, svećenici i đakoni iz Zapadne Europe u Sinju

U srijedu 7. listopada 2015., Svetište Gospe Sinjske, u sklopu Godišnjeg pastoralnog skupa, pohodili su hrvatski svećenici, đakoni i pastoralni suradnici iz Zapadne Europe pod vodstvom predsjednika Vijeća za inozemnu pastvu mons. Pere Sudara, pomoćnog biskupa vrhbosanskog i ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislava Markića.


Dolaskom u Sinj sudionici skupa posjetili su novootvoreni muzej Alke. U 18.00 sati slavljena je sveta misa u crkvi Gospe Sinjske. Misno slavlje predvodio je biskup Pero Sudar uz koncelebraciju gvardijana fra Petra Klapeža, vlč. Tomislava Markića i još 26-ice svećenika koji vrše dušbrižničku službu među Hrvatima u Zapadnoj Europi. U propovijedi biskup Pero Sudar naglasio je ulogu Blažene Djevice Marije u povijesti spasenja.

„Današnji spomendan Marije od Krunice govori nam kako je Marija bila prisutna u srcima vjernika u svim važnim trenutcima povijesti po molitvi Crkve. Kao kod Lepanta 1571. tako je i 1715. u bitci pod Sinjem pokazala svoju blizinu narodu u potrebi. Marija zauzima posebno mjesto u povijesti hrvatskog naroda, to se očituje u načinu življenja vjere i pobožnosti prema Majci Božjoj. Gdje je god hrvatski čovjek u svijet pošao sa sobom je ponio Gospu. Isto kao i fratri kada su s narodom iz Rame 1687. godine krenuli prema Sinju. Gdje je Hrvat u svijetu s njim je i Gospa. Ona je čuvarica selilaca, čuvarica identiteta hrvatskog čovjeka u Europi i svijetu,“ naglasio je O. biskup.

Gvardijan fra Petar Klapež zahvalio je svim sudionicima što su posjetili Svetište Gospe Sinjske, a umirovljeni profesor fra Gabrijel Jurišić sve prisutne upoznao je s povijesti Svetišta i crkve Gospe Sinjske.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec72639
UkupnoUkupno7456339

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49