Metković: Proslava sv. Franje

Priprema za proslava sv. Franje u Župi Sv. Ilije u Metkoviću započela je u četvrtak, 1. listopada 2015., trodnevnicom u filijalnoj crkvi Sv. Franje na Kladi. Svaku večer u crkvi Sv. Franje u 18 sati vjernici su sudjelovali u moljenju krunice a poslije krunice slavljena je sv. misa koju su predvodili fra Lukica, fra Kristijan i fra Petar. Poslije sv. mise molili smo molitve na čast sv. Franje. U četvrtak poslije mise i molitava na čast  sv. Franje članovi Frame naše Župe predvodili su bdijenje i klanjanje pred Presvetim.


U subotu za vrijeme sv. mise, koju je predvodio fra Petar, zbor časnih sestara milosrdnica iz Splita predvodio je pjevanje te poslije mise pred prepunom crkvom vjernika, održale  su nezaboravni koncert duhovnih i rodoljubnih pjesama na udivljenje svih nazočnih, koji su ih na kraju koncerta, koji je trajao nešto više od sat vremena, nagradili dugotrajnim ovacijama te ih natjerali da otpjevaju još dvije pjesme. Na kraju koncerta župnik fra Petar zahvalio je sestrama za ove prekrasne trenutke osvježenja za dušu i srce.

U nedjelju, na dan sv. Franje u crkvi na Kladi vjernici Župe Sv. Ilije u Metkoviću proslavili su svetkovinu  sv. Franje procesijom i sv. misom, koju je u suslavlju sa župnikom Župe Sv. Ilije fra Petom Gulićem predvodio fra Blaž Toplak profesor na Franjevačkoj gimnaziji u Sinju. Poslije procesije u kojoj su četvorica Framaša nosili kip sv. Franje fra Blaž Toplak je predvodio sv. misu te uputio vjernicima poticajnu poruku naglasivši Franjinu aktualnost i u ovo naše vrijeme te sve nazočne pozvao da svatko u svom pozivu može i mora biti Franjo naših dana, jer nasušna je potreba obnove, koju je počeo sv. Franjo u svoje vrijeme i traje po njegovim „sinovima“ do dana današnjega.

Na kraju sv. mise župnik fra Petar je zahvalio Bogu za ove dane milosti za cijelu našu Župu. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli ljepoti duhovnog bogatstva ovih dana „sv. Franje“ u Metkoviću, čestitao svima koji slave imendan i zaželio lijep nastavak slavlja u obiteljskom druženju. Na poseban način zahvalio je fra Blažu na poticajnim riječima te pozvao sve nazočne da mole za duhovna zvanja a na poseban način za našu trojicu bogoslova i četvoricu sjemeništaraca. Poslije zahvale izmolio je molitve za blagoslov prijevoznih sredstava, koje je na završetku slavlja blagoslovio fra Blaž Toplak.

Fotografije
 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2328
Ovaj mjesecOvaj mjesec71543
UkupnoUkupno7538376

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60