Wuppertal: Proslava sv. Franje i primanje članova u OFS

Svetkovina sv. Franje svečano je proslavljena u Hrvatskoj katoličkoj misiji Wuppertal. Svečano misno slavlje vodio je fra Josip Repeša, voditelj HKM Wuppertal. Na početku svete mise svečano je uvedeno u bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) 8 prvih članova koji su nakon godinu i pol dana pripreme započeli svoj novicijat.


U prigodnoj homiliji u obredu primanja u OFS fra Josip je upoznao okupljene vjernike na svetoj misi da je pripadnost OFS u stvari pripadnost Crkvi. Biti član OFS-a nije biti izdvojen iz zajednice Crkve neko težiti još više slijediti Krista po primjeru Sv. Franje. Kao što Franjo u svom hodu Kristu pronašao sebe i stekao braću tako i braća i sestre, članovi svih Franjevačkih redova teže pronaći sebe u Kristu i zajednici ljudi s kojima živi i radi. Pozvao je okupljene da svojom molitvom podrže nove članove OFS-a kako bi misijska zajednica osjetila bogatstvo ove nove zajednice.

Novi članovi OFS-a obećali su služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svom staležu. Potom su svi pojedinačno dobili u ruke pravilo OFS-a i Sveto Pismo uz molitvu da Krist bude nadahnitelj i središte njihova života u odnosu prema Bogu i ljudima. Na kraju obreda novim članovima brat Leon Paško Macukić udijelio znakove Tau i čestitao im na spremnosti započeti godinu novicijata OFS-a.

Poslije svete mise članovi OFS-a počastili su sve vjernike prigodnim domjenkom u župskoj dvorani.

Mlado bratstvo OFS-a u Wuppertalu trenutno broji 9 članova i nekoliko pripravnika sa željom da se bratstvo proširi i svojom aktivnosti obogati misijsko djelovanje u Wuppertalu i okolici. Bratstvo ima dva puta mjesečno svoje susrete, na jednom imaju svoj sastanak sa izabranim temama po programu formacije i posljednje nedjelje u mjesecu animiraju molitvu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2150
Ovaj mjesecOvaj mjesec25293
UkupnoUkupno6439910

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57 

Administrator

franodoljanin@gmail.com