Sinj: Proslava sv. Franje

Župa i Samostan Gospe Sinjske u nedjelju 4. listopada 2015., svečano su proslavili svetkovinu svetog Franje Asiškog. Svetkovini sv. Fanje prethodila je trodnevna duhovna priprava. Svake večeri u 17.15 sati u crkvi Gospe Sinjske molitveni susret je započinjao s krunicom i molitvamaa u čast sv. Franje. U 18.00 sati slavljena je sveta misa s pjevanom Večernjom koju su predvodili franjevački sjemeništarci.


Uoči svetkovine svetog Franje 3. listopada, članovi Franjevačke mladeži organizirali su molitveno bdijenje. Na molitvenom bdijenu sudjelovali su franjevački sjemeništarci sa svojim odgojiteljima te članovi Franjevačkog svjetovnog reda. Pjevanje su predvodili pod vodstvom Ive Čugure članovi zajednice mladih vjernika laika i mladih obitelji.

Na svetkovinu sv. Franje posebno je svečano bilo na misama u 10.00 i 18.00 sati. Župnu misu u 10.00 sati predvodio je župnik fra Ante Bilokapić. Na misi je pjevao Zbor franjevačke mladeži koji inače animira misna slavlja na nedjeljnim večernjim misama.

Večernju misu u 18.00 sati predvodio je gvardijan fra Petar Klapež. U koncelebraciji su sudjelovala 18-ica svećenika. Slavlju su se odazvali i svećenici iz Cetinskog dekanata sa dekanom don Stipom Ljubasom. Slavlje je započelo svečanom procesijom kroz crkvu u kojoj su s upaljenim svijećama sudjelovali članovi franjevačkih zajednica u Župi Gospe Sinjske: franjevački sjemeništarci, članovi FRAME i Franjevačkog svjetovnog reda. Preko mise pjevao je Mješoviti Zbor Župe i Svetišta pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić. Nakon mise održan je Obred preminuća kojeg je predvodio O. gvardijan. Nakon molitava, svećenici i vjernici u crkvi pristupali su relikvijama sv. Franje kako bi izrazili svoje štovanje.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1362
Ovaj mjesecOvaj mjesec61394
UkupnoUkupno7445094

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79