Imotski: Proslava sv. Franje

U nedjelju, 4. listopada 2015., u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe. Središnje slavlje počelo je u 10.30 blagoslovom novog kipa sv. Franje, koji je samostanu darovao fra Petar Vrljičak, župnik Baške Vode. Kip je blagoslovio fra Marinko Šakota, župnik Međugorja. Nakon toga uslijedila je procesija, koju je animirao gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, a sviranjem su je pratili članovi HPO Gradska glazba Imotski, predvođeni kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim.


Nakon procesije u crkvi sv. Franje slavljena je sveta misa koju je predvodio fra Marinko, a u koncelebraciji je bio fra Kristian. Pjevanje na misi animirao je veliki župni zbor pod ravnanjem Anđelka Nikolića, uz sviranje s. Sofije Vuković.

U prigodnoj propovijedi fra Marinko je rekao da svima nama danas sveti Franjo može i treba biti uzor u životu. Naglasio je Franjin primjer u nekoliko važnih dimenzija života: identitet, sloboda, obraćenje, oproštenje, čitanje Svetog pisma i smrt. Kroz primjere iz Franjina života pokazao je da je identitet istinskog vjernika samo u Bogu, koji je jedini vječan i neprolazan te čovjeku daje slobodu i snagu za preobrazbu života.

Na kraju misnog slavlje prisutne je vjernike pozdravio o. gvardijan, zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli skladnoj i dostojanstvenoj proslavi. Svima je čestitao svetkovinu sv. Franje, osobito članovima franjevačke obitelji.

Poslije euharistijskog slavlja članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) iz Imotskog pripremili su ispod samostanskog cedra zakusku za svoje goste iz drugih bratstava OFS-a imotskoga samostanskog okružja i domaće framaše.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec72639
UkupnoUkupno7456339

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61