Frama Drniš hodočastila sv. Mihovilu u Šibenik

Frama Drniš sa svojim duhovnim asistentom i župnim vikarom fra Mariom Radmanom je bila pozvana u katedralu sv. Jakova u Šibeniku, 25. rujna 2015. povodom devetnice sv. Mihovilu. Svetu misu u 19 sati predslavio je šibenski biskup mons. Ante Ivas u koncelebraciji sa župnikom i kanonikom katedrale don Krešom i fra Mariom koji je ujedno održao homiliju.


U homiliji fra Mario nas je potakao da preispitamo svoj odnos u vjeri i postavimo sebi pitanje koje je Isus postavio svojim učenicima: A vi, što vi kažete tko sam ja za vas. Zatim je govorio o obitelji kao temelju naše vjeru u društvu te mladima poručio da je Bog čovjeku stvorio dva uha, a samo jedna usta, zato da bi dvostruko više slušao nego li što govori. Prema tome, i svakodnevno ogledanje u zrcalo može nam pomoći da se sjetimo ove evanđeoske pouke. Jedna usta, a dva uha. I ljubav raste.

Framaši su animirali liturgiju sviranjem, pjevanjem kao i čitanjem Božje Riječi. Posebno su dobili pohvale od o. Biskupa, kao zbor pravih anđeoskih glasova. Ista ta misao se mogla pročitati sa nasmijanih lica šibenskih vjernika. Poslije svete mise te zajedničke fotografije, župnik don Krešo je upoznao framaše sa predivnom i jedinstvenom katedralom. Povijest gradnje, način ukrašavanja, grobnice, sarkofag te brojne detalje su mladi iz Drniša zadivljeno gledali i slušali o njima. Don Krešo ih je odveo i u krstionicu, remek-djelo Jurja Dalmatinca gdje se i danas krste novi članovi Crkve. Ta ljepota je samo projekt istinske ljubavi prema Bogu, a mislim da su je svi framaši osjetili.

Nakon kratkog, ali vrijednog obilaska svi skupa su otišli do župne kuće gdje ih je dočekao objed. Uz druženje, smijeh i pjevanje framaši su se oprostili od don Kreše.... S mnogo srdačnih pozdrava i blagoslova Frama Drniš se skupa s fra Mariom uputila prema svom gradu, naravno pod zaštitom sv. Mihovila.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas280
Ovaj mjesecOvaj mjesec51751
UkupnoUkupno7435451

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47