Drniš: Dan mučenika Provincije – 2015.

U Drnišu je u četvrtak, 24. rujna 2015., slavljena sveta misa u crkvi sv. Ante za franjevce-mučenike. Svetu misu predvodio je visovački gvardijan fra Mate Gverić uz koncelebraciju 6 svećenika, a prije svete mise fra Mario je predvodio krunicu za pokojne ubijene franjevce.

Na samom početku misnog slavlja fra Petar Klarić, drniški župnik, pročitao je imena svih ubijenih fratara naše provincije, a jedna framašica je simbolično za svakog od njih upalila svijeću ispred oltara. U svojoj propovijedi fra Mate je posebno istaknuo lik fra Rafe Kalinića koji je učinio herojsku žrtvu davši svoj život za drugoga. „ Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje“. (Iv 15,13) Citirao je i blaženog Alojzija Stepinca koji je simbol patnje Crkve u Hrvata pod čizmom komunističkog režima: „Narod vam to nikada neće zaboraviti!“

Na kraju misnog slavlja župnik fra Petar zahvalio se nazočnim vjernicima i svećenicima, a nakon svečanog blagoslova uslijedilo euharistijskog klanjanje pred Presvetim koje je predvodio fra Mario Radman, župni vikar. Neka nas sve prati njihov mučenički i svjedočki zagovor da i mi budemo dan za danom spremni se žrtvovati za Boga i bližnje.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas447
Ovaj mjesecOvaj mjesec50347
UkupnoUkupno6965681

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106 

Administrator

franodoljanin@gmail.com