Kelkheim: Misa na početku vjeronaučne godine

Nakon ljeta i odmora, opet se vratila svakodnevnica u naše živote. Djeca kreću ponovno u škole, studenti na fakultete i u knjižnice, a roditelji natrag na posao. Na dvadeset i četvrtu nedjelju kroz godinu, 13. rujna 2015., proslavili smo u Kelkheimu svetu misu na kojoj smo molili uz zaziv Duha Svetoga za uspjeh u novoj školskoj-vjeronaučnoj godini.


Svetu misu pratio je dječji zbor naše župe uz nove mlade svirače. Djeca i mladi svojim su pjevanjem i sviranjem uveličali ovo središnje euharistijsko slavlje u prepunoj crkvi sv. Dionizija, u Kelkheimu, čime su svjedočili da je naša župa ne samo mlada nego nadasve živa.

Župnik fra Marinko u svojoj se propovijedi dotakao teme “križa” ove dvadeset i četvrte nedjelje kroz godinu. “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom”, rekao je Isus u današnjem Evanđelju, na što je fra Marinko nadodao, kako još i danas svi imamo i nosimo križeve, ali ne one križeve oko vrata, nego one koje nosimo na svojim ramenima. Postoje mnogi križevi… i svaki je križ drukčiji. Ispričao je jednu prigodnu priču, kako je čovjek usnuo san gdje pita Boga za lakši križ. Došao je na jedno mjesto gdje može birati drugi križ. Nakon dugog traženja, opazio je jedan za njega prigodan križ, te ga uzme i shvati da je zapravo izabrao svoj križ. Svatko ima svoj križ. Roditeljima je križ što možda moraju raditi cijeli dan, ili cijelu noć, ili što moraju na posao već u ranim satima. Također oni sebi međusobno znaju biti križ. Djeci je pak križ što moraju svakog dana ići u školu i učiti, ali je zapravo smisao uzeti svoj križ i krenuti za Isusom… Bog zna koliko daje, ali nam i daje snage da ga nosimo… “Kada je Bog s nama, ničega se ne trebamo bojati”, zaključio je župnik.

Na kraju svete mise okupili su se vjeroučenici na blagoslov torbi i knjiga koje su za vrijeme svete mise bile ispred oltara. Uz pjesmu i radost cijele zajednice s dječjim zborom, krećemo u nove borbe, u naše svakodnevnice, a današnji psalam 116,1-9 nas itekako lijepo hrabri ovim riječima:

Gospodin Bog mi pomaže,

zato se neću smesti.

Gle, Gospodin Bog mi pomaže,

tko će me osuditi?

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas294
Ovaj mjesecOvaj mjesec65502
UkupnoUkupno7608003

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35