Šibenik-Varoš: Proslava Male Gospe

U župi Gospe van Grada u Šibeniku svečano je u ponedjeljak, 8. rujna 2015., proslavljena Mala Gospa koja je zaštitnica Župe i svih Šibenčana. Euharistijska slavlja kroz devetnicu predslavili su fra Šimun Markulin, fra Mario Radman i fra Ivan Bradarić. Kroz devet dana bila je prigoda za sv. ispovijed. Svaku večer kroz devetnicu bila je pobožnost Gospi: Krunica i litanije. Sve večeri pobožnosti Gospi predmolili su članovi župne zajednice.


Na samu svetkovinu crkva je od ranih jutarnjih sati bila ispunjena Gospinim štovateljima iz čitavog Šibenika, Zagore i otoka. U 18.30 sati vjerni puk okupio se na platou pokraj crkve gdje je postavljen vanjski oltar. Zazvonila su zvona, a iz crkve je krenula procesija s križom na čelu, ministrantima, barjacima, svećenicima, mons. Antom Ivasom, biskupom šibenskim koji je predslavio euharistijsko slavlje, slikom Gospe i vjernicima. Župni je zbor predvodio liturgijsko pjevanje, a ministrirali su župni ministranti.

Crkva ne može i neće zanemariti obitelj, ali isto je tako i država pozvana da brigu za obitelj stavi na prvo mjesto svog interesa i služenja. Ali gdje je danas obitelj? Gdje je stav i kakav je odnos prema roditeljima, prema odgoju djece i rođenju u našoj zemlji? Zapitajmo se ovo svi. Obitelj je prevažna da bi nam se izgubila iz vida i važnosti. I papa Franjo naglašava kako je obitelj temelj osnovnog društvenog tkiva, naglasio je biskup Ivas. Posebno se osvrnuo na roditelje čija je glavna dužnost i poslanje odgoj djece, ali isto tako, i najveća radost. Molimo za vas da budete ustrajni i učite svoju djecu u kršćanskom odgoju, zaključio je o. Biskup poželjevši svim učenicima i njihovim učiteljima uspješan početak nove školske godine.

Nakon popričesne molitve župnik fra Filip Milanović Trapo zahvalio je o. Biskupu na predsjedanju euharistijskim slavljem, svim svećenicima, zboru, ministrantima, s. Antoniji, župljanima i hodočasnicima koji su sudjelovali u proslavi Gospe van Grada, zaštitnice svih šibenčana.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2123
Ovaj mjesecOvaj mjesec66892
UkupnoUkupno7450592

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 166