Podbablje: Proslavljen blagdan Kraljice Hrvata

Blagdan Marije Kraljice Hrvata, suzaštitnice župe Podbablje te naslovnice filijalne crkve koja se nalazi u najvećem naselju župe-Grubinama, svečano je proslavljen u subotu 22. kolovoza 2015. Pred velikim brojem vjernika koji su ispunili crkvu i crkveno dvorište središnje euharistijsko slavlje predvodio je imotski gvardijan, župnik i dekan fra Kristian Stipanović uz koncelebraciju župnika Podbablja fra Nediljka Čarapića, te bivše župnike fra Dinka Bošnjaka koji je sada u župi Lovreć te fra Vinka Gudelja koji je sada u župi Proložac, don Petra Čondića župnika u susjednoj župi Imotska Poljica, te svećenike rodom iz Podbablja: fra Antu Vuka Buljana koji je sada na službi u Koelnu (Njemačka) te fra Zorana Jonjića koji je u Studencima.


U svojoj nadahnutoj homiliji gvardijan Stipanović naglasio je važnost Marije koju je naš narod okrunio svojom Kraljicom. Istaknuo je kako u današnje vrijeme suočeni sa brojnim iskustvima moramo naći vremena za Gospodina našega Kralja i Mariju našu Kraljicu i poštivati ih kako bi poštivali i svoje bližnje. Kao primjer  istaknuo je lik Blažene Djevice Marije, koja bi svakom vjerniku trebala biti ideal vjerničkog života u skladu s Božjom voljom. Na kraju je potaknuo sve nazočne da zajedno s Marijom kažu svoj "Da!" Ocu nebeskom i njegovoj svetoj volji, koju nam je objavio u Gospodinu Isusu Kristu.

Na kraju misnog slavlja sve je pozdravio i svima se zahvalio župnik fra Nediljko Čarapić izrazivši zahvalnost Bogu na današnjoj proslavi.

Prije svečane svete mise tijekom koje je pjevao Mješoviti pjevački zbor župe Podbablje pod ravnanjem Snježane Perkušić, a uz orguljašku pratnju Marele Vrljić održana je svečana procesija crkvenim dvorištem u kojoj su djevojke iz župe odjevene u narodnu nošnju nosile zavjetnu Gospinu sliku.

Župa Podbablje za ovaj dan pripremala se misama trodnevnicama koje su održavane svaku večer tri dana uoči proslave, a predvodili su ih župnik fra Nediljko Čarapić i fra Zoran Jonjić.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas109
Ovaj mjesecOvaj mjesec56173
UkupnoUkupno7439873

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89