Drniš: Proslava sv. Roka

Svetkovina sv. Roka, zaštitnika Grada Drniša, svečano je proslavljena u nedjelju, 16. kolovoza 2015., u župi Gospe od Ružarija u Drnišu. Procesiju i svečanu svetu misu predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman. U koncelebraciji su bili definitor i župnik fra Petar Klarić, župni vikar fra Mario Radman, fra Frano Samodol, fra Milan Ujević i župnik Siverića fra Stjepan Matić.

U  propovijedi, između ostaloga, Provincijal je govorio o životu sveca, te o zavjetu Drnišana koji su se utekli sv. Roku (1731.) da ih zaštiti od kuge, a u znak zahvale za uslišane molitve  isti su mu sagradili zavjetnu crkvu u starom djelu grada Drniša. Provincijal je ukazao i na današnji problem bijele kuge - izumiranja našega naroda i iseljavanja mladih, pozvavši  narod da se ne boji života i zazvao moćni zagovor sv. Roka da pomogne u ove krizne dane. Naglasio je i kako se traži  danas hrabrost i vjera u Boga i vlastite snage u prevladavanju današnje krize, istaknuvši kako i danas treba moliti Boga da našem hrvatskom narodu iznjedri velikane, kao što je u Crkvi  iznjedrio  sv. Roka, pozvavši narod da moli za svećenička i redovnička zvanja.

Procesiji i misi uz mnogobrojne  vjernike, nazočili su i drniški gradonačelnik Josip Begonja, predsjednik gradskog vijeća  Ante Galić sa suradnicima. Za vrijeme procesije i svete mise pjevao je župni zbor pod ravnanjem s. Augustine Vukančić. Slavlje je uveličala drniška limena glazba koja je  svirala duhovne pjesme  za vrijeme procesije. Na kraju mise župnik Klarić zahvalio je o. Provincijalu  što je predvodio slavlje kao i svima nazočnima, kao i predvoditeljima trodnevnice u čast sv. Roka fra Petru Pletikosi i fra Mariju Radmanu.

Poslije podne zbog velike kiše misa i blagoslov djece održali su se u crkvi Gospe od Ružariju. Misu i blagoslov djece imao je fra Mario. Zbog velikog olujnog nevremena Grad je otkazao  tradicionalni  sajam i koncert na Poljani. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas279
Ovaj mjesecOvaj mjesec65487
UkupnoUkupno7607988

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25