Proložac: Proslava Velike Gospe

Svetkovina Velike Gospe i ove je godine svečano proslavljena na Vrljici u župi Proložac. Vjernici su se za proslavu pripremali trodnevnicom, u kojoj su misna slavlja predvodili i propovijedali fra Zoran Jonjić, zamjenik župnika Studenaca, fra Frano Laco, župnik Zmijavaca, i fra Petar Lubina, urednik lista Marija.


Na samu svetkovinu, 15. kolovoza 2015., svećenici su bili na raspolaganju za sakrament pomirenja već od 4 sata. Prvu misu u crkvi na Vrljici u 5 sati slavio je fra Marko Babić, umirovljeni profesor liturgike na KBF-u u Splitu. Zavjetnu misu u 5.30 kod stare crkve na Opačcu predvodio je fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog.

Središnje slavlje počelo je u 10.30 procesijom, koju je animirao imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović. Nakon procesije u Zelenoj katedrali bilo je euharistijsko slavlje, koje je predvodio don Tomislav Ćubelić, katedralni župnik u Splitu, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Vinka Gudelja, gvardijana fra Kristiana te još trojice svećenika. Pjevanje na misi animirao je veliki zbor sastavljen od župnih zborova iz Prološca, Imotskog, Podbablja, Poljica, Runovića, Vinjana, Studenaca i Zmijavaca pod ravnanjem Anđelka Nikolića i uz sviranje s. Filipe Smoljo.

U prigodnoj propovijedi don Tomislav je uputio poticaj roditeljima da se ugledaju u Blaženu Djevicu Mariju koja je, unatoč životu s mnogo patnje - počevši od Isusova začeća do njegove smrti na Kalvariji - puna vjere, nade, optimizma i radosti, što je prenijela preko Luke evanđelista na sve kršćane, pa tako i na nas. Kao Marija, tako i svi kršćani na nove generacije trebaju prenijeti pozitivne poticaje, ostaviti im u baštinu dobro, kreposti, vrijednosti evanđelja. Takav život ima svoj cilj u nebeskoj slavi, u koju je po završetku svoga ovozemaljskog hoda uznesena Marija.

Navečer u 19 sati zahvalno misno slavlje predvodio je fra Rafael Begić.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas266
Ovaj mjesecOvaj mjesec65474
UkupnoUkupno7607975

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38