Visovac: Proslavljena Velika Gospa

Na dan Velike Gospe na Visovcu u subotu, 15. kolovoza 2015., okupilo se nekoliko tisuća. Svete mise slavljene su u 6.30, 7.30, 8.30, a središnje slavlje u 10.30 koje je započelo procesijom oko Visovca.

Procesiju i misno slavlje predvodio je fra Damir Ćiro Čikara, župnik Lišana. Fra Damir je u propovijedi istaknuo: „Ne boj se, je onaj prvi glas koji ona čuje i na tom glasu temelji svoju vjeru. Ne na promišljenosti ovako ću ili onako, nego cijelim svojim životom. Stoga ne bojmo se, brate i sestro, kad zazvoni zvono, ne bojmo se prikrižiti ili izmoliti Anđeoski pozdrav. (...) Ne bojmo se mijenjati ovaj svijet, jer tko će ako ja i ti nećemo? (...) Učinite kako vam kaže, učinite ono što veli Isus, a što veli Isus: Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svim umom svojim i svom snagom svojom, a svoga bližnjega kao sebe samoga. (...) Ljubite neprijatelje svoje, ako ljubite samo one koji vas ljube kakvo li vam je uzdarje? (...) Ako budemo činili po njegovoj riječi, onda, pretvorit ćemo ovaj svijet sigurno u bolje mjesto i ne očekujmo da to drugi odradi za nas, to je moja i tvoja zadaća.“

Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je pjevački zbor iz Rupa, a na kraju mise gvardijan Visovačkog samostana fra Mate Gverić održao je riječ zahvale za sve koji su sudjelovali u organizaciji proslave, te pozdravio hodočasnike, posebno one koji su došli pješice iz svojih župa. Misu zahvalnicu  u 18 sati predslavio je fra Žarko Maretić. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas44
Ovaj mjesecOvaj mjesec42473
UkupnoUkupno7178125

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 480