Stankovci: Proslava Velike Gospe

Vjernici u župi Stankovci pripremili su se za proslavu Velike Gospe trodnevnicom od 12. do 14. kolovoza 2015., koju je predvodio fra Edvard Sokol, župnik Piramatovaca. Vjernici su za vrijeme trodnevnice molili krunicu, koju je predvodio fra Marko Nimac a fra Edvard je bio na raspolaganju za svetu ispovijed. Potom je slijedila sveta misa i prigodna propovijed koju je predvodio fra Edvard.

Sama svetkovina Uznesenje BDM u subotu, 15. kolovoza 2015., započela je procesijom a pjevanje litanija je predvodio fra Mirko Klarić, župnik Meteriza.

Središnje misno slavlje i propovijed predvodio je fra Edvard koji je u propovijedi naglasio Marijin “DA”. “DA” koji je izvor radosti, života i nade. Nadalje, naglasio je kako bi se današnji kršćanin trebao opredijeliti za Boga svojim iskrenim “DA“ Bogu. A svako “DA“ Bogu za sobom nosi odluku za nekoliko ”NE”. “NE“ svemu negativnom što čovjeka može odvojiti od Boga i bližnjega. Na kraju propovijedi propovjednik je kroz primjer iz priče “Maloga Princa“ naglasio kako se moramo “Pripitomiti“ za Boga kako bi mogli izreći iskreni “DA“ kao što je to učinila Marija.

Na kraju misnog slavlja fra Marko je zahvalio prisutnim svećenicima, vjernicima i propovjedniku. 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2057
Ovaj mjesecOvaj mjesec62809
UkupnoUkupno7052540

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46