Podbablje: Proslava sv. Klare

U utorak 11. kolovoza 2015., petu godinu zaredom prigodom blagdana sv. Klare Asiške koja se slavi kao zaštitnica mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda iz župe Podbablje u podbapskoj centralnoj crkvi Sv. Ante okupili su se članovi Franjevačkog svjetovnog reda pristigli iz bratstava koja djeluju na području Imotske krajine: Imotski, Proložac, Runovići, Zmijavci, Vinjani i iz domaće župe Podbablje.


Uoči svečanog misnog slavlja održana je pobožnost Gospine krunice koju su predmolili predstavnici svih nazočnih bratstava zajedno sa svojim duhovnim asistentima, a potom je uslijedila kratka meditacija koju je pripremila članica OFS-a Podbablje Tonka Bašić.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fra Zoran Kutleša, koordinator OFS-a za Imotsku krajinu zajedno sa duhovnim asistentima i župnicima pojedinih župa: fra Vinkom Gudeljom iz Prološca, fra Mladenom Prolićem iz Runovića, fra Franom Lacom iz Zmijavaca, fra Jakovom Udovičićem iz Vinjana, fra Zoranom Jonjićem iz Studenaca kao i domaćim župnikom fra Nedjeljkom Čarapićem.


Na kraju svete mise tijekom koje je pjevao Mješoviti pjevački zbor župe Podbablje pod ravnanjem Snježane Perkušić, a uz orguljašku pratnju Marele Vrljić svima se zahvalio podbapski župnik fra Nedjeljko Čarapić. Iza misnog slavlja održano je prigodno druženje u župnoj dvorani.


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2157
Ovaj mjesecOvaj mjesec25300
UkupnoUkupno6439917

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79 

Administrator

franodoljanin@gmail.com