Zmijavci: Proslava sv. Lovre

U ponedjeljak 10. kolovoza 2015., vjernici župe Svih svetih u Zmijavcima svečano su proslavili blagdan sv. Lovre, suzaštitnika župe. U 10.30 počela je procesija kao uvod u središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik Slivna i magistar postulanata fra Željko Tolić. U koncelebraciji su bili imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, prološki župnik rodom iz Zmijavaca fra Vinko Gudelj, mjesni župnik fra Frano Laco i još desetorica svećenika. Pjevanje je animirao veliki župni zbor pod vodstvom s. Jasne Kasalo.

U prigodnoj propovijedi fra Željko je rekao da se mi Hrvati ponosimo svojom 14 stoljeća dugom tradicijom vjere i vjernosti Katoličkoj crkvi. No, premda postojano i vjerno ustima ispovijedamo svoju vjeru, naš je vjernički život često daleko od onoga što govorimo. Mnogo je, naime, zla i grijeha u nama i u našoj Domovini. Slaveći blagdan sv. Lovre podsjetimo se da vjera nije samo govor da smo vjernici, nego još više život po volji Božjoj, odnosno Božjim zapovijedima. Sv. Lovro za svoju je vjeru u Krista dao život. Za njega Krist nije bio ideja u koju vjeruje, nego živi Bog i Učitelj kojega u svemu slijedi. Ugledajmo se u našeg zaštitnika i promijenimo svoj život. Ono što je dobro zadržimo, a sve što je loše mijenjajmo nabolje da budemo vjernici i imenom i životom.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima zaslužnima za lijepo i dostojanstveno slavlje te je svim vjernicima čestitao blagdan sv. Lovre. Nakon svete mise pred crkvom su članovi KUD-a Zmijavci održali prigodni kulturni program.

Prije današnjeg blagdana bila je trodnevna duhovna priprava u kojoj su misna slavlja predvodili i propovijedali fra Lazar Perica i fra Zoran Kutleša, župni vikara Imotskog. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas273
Ovaj mjesecOvaj mjesec65481
UkupnoUkupno7607982

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32