Perković: Proslavljeni sv. Joakim i Ana

U filijali Bogdanovići, župa Perković, euharistijsko slavlje na blagdan svetih Joakima i Ane, roditelja blažene Djevice Marije, predvodio je fra Dujo Boban, voditelj hrvatske katoličke župe u Vancouveru (Kanada), a koncelebrirao je župnik fra Branko Mijić. Slavlje je započelo svečanom procesijom s kipom svete Ane koji su nosile četiri majke.


Fra Dujo je započeo propovjed osvrnuvši se na nedjeljnja čitanja i evanđelje, a potom na primjer svetaca koje smo slavili. Govoreći o svetom Joakimu i Ani fra Dujo je istaknuo kako su Joakim i Ana postali divan uzor današnjim supružnicima koji često zapadaju u različite probleme. Mnogi traže rješenje problema bježeći od njih ili optužujući drugu stranu za njih. Primjer Joakima i Ane pokazuje da se problemi rješavaju u međusobnom zajedništvu i u zajedništvu s Bogom u molitvi. Slaveći roditelje Blažene Djevice Marije vraća nas razmišljanjima i vjerom k vrednovanju prošlih  naraštaja u povijesti spasenja, i u povijesti uopće. To nas podsjeća na svetu baštinu koju nam naši preci ostaviše – savez s Bogom i ljudima. Ovo nas slavlje poziva da pogledamo u naraštaje koji su nam predhodili te da im zahvalimo za sve što su nam namrli svojim samoprijegorom.

U zaključnom djelu fra Dujo nas je pozvao da kao što se „netko od vas koji je odselio, vrati i obnovi roditeljsku kuću tako molimo Gospodina da nam pomogne kako bi u vama i vašim obiteljima te u cijelom društvu ponovno zasjao program života po Božjim zapovjedima. Vratimo se mudrosti naših predaka koji su živjeli mnogo teže nego mi, a toliko su nam vrijedne baštine ostavili. Molimo danas svetog Joakima i Anu uzore supružničkog života za naše obitelji, molimo za otvorenost prema novom životu kako nam gradovi,a posebno sela ne bi doživjeli potpuno izumiranje. Molimo za duhovni i moralni oporavak, za obraćenje u našem hrvatskom narodu, jer tek kad se čovjek u sebi obnovi počet će nestajati mnoge negativne pojave koje nas pritišću“, završio je fra Dujo.

Na kraju slavlja župnik fra Branko Mijić je zahvalio fra Duji. Euharistijsko slavlje u 18 sati služio je župnik fra Branko koji je obavio blagoslov roditelja i djece.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas61
Ovaj mjesecOvaj mjesec72640
UkupnoUkupno7456340

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 81