Stankovci: Proslavljena 25. obljetnica svećeništva

U utorak, 28. srpnja 2015., u župi Uznesenja Marijina u Stankovcima petorica kolega Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja proslavili su 25. godišnjicu svećeništva: fra Josip Kulović, fra Luka Norac Kevo, fra Jakov Prcela, fra Ivan Škopljnac Mačina i fra Radoslav Tolić. Njihov je kolega i fra Željko Tolić. Okupljanje kolega bilo je župnoj kući uz srdačan doček župnika fra Marka Nimca i nazočnost provincijala fra Joška Kodžomana.


Misu zahvalnicu za 25 godina svećeničkog života predvodio je župnik fra Marko Nimac koji je u propovijedio naglasio ulogu svećenika i njegovog poslanja danas kao i mogućnosti različitog pastoralnog djelovanja. Na kraju svete mise o. Provincijal čestitao je slavljenicima i zahvalio za njihov život i rad kroz 25 godina njihova svećeničkog života te svakom slavljeniku uručio prigodnu provincijsku plaketu „za predani rad u franjevačkom bratstvu i svećeničkoj službi“. Kolege-slavljenici zahvalni su Bogu i Gospi za ovih 25 godina svećeničkog života jer su primili mnoge milosti.

Nastavak slavlja protekao je za obiteljiskim stolom kojeg su pripremile časne sestre Franjevke od Bezgrešne i o. Župnik. Slavljenici su, u zajedništvu s o. Provincijalom i o. Župnikom, obnovili uspomene zajedničkog života u Franjevačkom sjemeništu u Sinju, u Novicijatu na Visovcu, u Klerikatu u Makarskoj kao i kroz ovih 25 godina svećeničkog života i rada vršeći različte službe.

Susret zajedništva i radosti potrajao je cijeli dan u ugodnom druženju i želji za novim bratskim susretom. Kolege posebno zahvaljuju domaćinima župniku fra Marku i časnim sestrama za gostoljubivost te o. Provincijalu za njegovu prisutnost i čestitku.


 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1673
Ovaj mjesecOvaj mjesec41412
UkupnoUkupno5576919

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 121 

Administrator

franodoljanin@gmail.com