Kelkheim: Zahvalna misa za kraj vjeronaučne godine

 

Za kraj vjeronaučne godine, 12.07. 2015., proslavili smo zahvalnu misu, u Kelkheimu, u crkvi sv. Dionizija, koju su uljepšali djeca naše župe. Dječji je zbor svojim pjevanjem pratio euharistijsko slavlje, dok su ostala djeca čitala liturgijska čitanja kao i posebnu "molitvu vjernika", u kojoj su uputili molitve onima koji su ih pratili i poučavali kroz završenu vjeronaučnu godinu.


Svetu misu predvodio je fra Filip Mimica, dušobrižnik u Münchenu, u koncelebraciji s našim župnikom, fra Marinkom. U svojoj je propovijedi istaknuo, kako nam već prva rečenica ulomka Markovog evanđelja može, ako je čitamo otvorena srca i uma, pokazati kako nije samorazumljivo da biti kršćanin ujedno znači i biti poslan od Isusa. Isus doziva Dvanaestoricu. Već ih je prije pozvao da budu s Njim, već ih je prije izabrao da slušaju Njegove riječi i vide Njegova djela, no uvijek ih iznova doziva da budu okupljeni oko Njega. Poslanje kršćanina izvire iz njegove blizine Isusu. Kršćanin koji uvijek iznova ne dolazi k Isusu, koji se ne okuplja oko Njega, Njegovog Tijela i Krvi u Euharistiji, nema snage za izvršiti svoje poslanje. Šalje ih po dvojicu jer snaga poslanja, makar Isus dao vlast nad nečistim dusima, nad bolima, problemima i križevima života, ne ovisi samo o mom pogledu na svijet i ljude, već i o pogledu onoga pored mene, kojemu je jednako tako povjerena zadaća navještaja Riječi. Tek u zajednici okupljenoj oko Krista događaju se čudesne stvari i kršćanin je osoba koja će, njegujući upravo to zajedništvo, moći ostvariti svoje poslanje.

Na kraju je župnik zahvalio svim suradnicama i suradnicima, djeci i roditeljima, brojnim voditeljima župskih aktivnosti, članovima župskog vijeća, ministrantima, čitačima, pjevačima i folklorašima te svima onima koji su na bilo koji način uložili truda i vremena da bi naša župa u svakom smislu iz dana u dan postajala sve bolja i bolja. Potaknuo je djecu i mlade da i nakon školskih praznika svojim entuzijazmom nastave sudjelovati u životu župe, te da tijekom godišnjeg odmora ne zaborave na svetu misu.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1690
Ovaj mjesecOvaj mjesec41429
UkupnoUkupno5576936

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 131 

Administrator

franodoljanin@gmail.com