Imotski: Mlada misa pater Zrinka Nikolića

U nedjelju, 12. srpnja 2015., u 10:30 u crkvi sv. Frane u Imotskom pater Zrinko Petar Nikolić, član Družbe misionara monfortanaca, slavio je mladu misu. Na vratima crkve roditeljski blagoslov mladomisniku udijelila je njegova majka Ana. U koncelebraciji s mladomisnikom bili su pater Zdravko Barić, poglavar misionara monfortanaca u Hrvatskoj i mladomisnikov propovjednik, fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog te mladomisnikov kum, fra Kristian Stipanović, gvardijan i župnik Imotskog te još šestorica svećenika, od kojih su dvojica mladomisnikovi kolege monfortanci. Pjevanje na misi animirao je veliki župni zbor pod ravnanjem s. Sofije Vuković i Anđelka Nikolića.


Na početku slavlja sve je prisutne pozdravio o. gvardijan istaknuvši da mlada misa nije samo slavlje mladomisnika, njegove rodbine i prijatelja nego i čitave župne zajednice jer je svaki svećenik od Boga pozvan i poslan da služi njegovu narodu, Crkvi. Fra Kristian je potaknuo sve prisutne da mole za pater Zrinka, kao i za sve svećenike, a osobito za nova duhovna zvanja, svećenička i redovnička.

U prigodnoj je propovijedi pater Zdravko istaknuo kako se s mladomisnikom raduje njegov pok. otac Ivica, majka Ana, brat Tomo i sestra Suzana, kao i svi prisutni jer je svećenički poziv radost za sve ljude. Obrativši se mladomisniku rekao mu je da uvijek bude svjestan da ga je Bog u svojoj ljubavi pozvao i obdario potrebnim darovima za vršenje tako odgovorna poziva kao što je svećenički. Svim je ljudima potreban Bog, njegova milost i njegova riječ, a to im upravo svećenik donosi.

Nakon pričesti nazočnim se vjernicima u ime mladomisnika obratio njegov kum fra Zoran te zahvalio svima što su svojom prisutnošću uzveličali njegovo slavlje. Izrazio je radost što je Zrinko, premda je 9 godina izbivao iz Imotskog zbog redovničke i svećeničke formacije, svoju mladu misu slavio u svojoj rodnoj župi pokazujući tako povezanost sa svojim krajem. Potaknuo ga je da svojim požrtvovnim svećeničkim djelovanjem osvjetla obraz svim Imoćanima u Krajini i diljem svijeta.

Nakon mise mladomisnik i njegovi kolege ređenici dijelili su svim prisutnim vjernicima pojedinačno mladomisnički blagoslov. Poslije toga druženje se nastavilo za zajedničkim stolom u restoranu Bagušić u Posušju.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1679
Ovaj mjesecOvaj mjesec44108
UkupnoUkupno7179760

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45