Podbalje: Proslava sv. Petra u Fratrovoj ogradi

Svetkovina sv. Petra apostola, suzaštitnika župe Podbablje svečano je proslavljena u toj drevnoj imotskoj župi u svečevu svetištu koje se nalazi u „Fratrovoj ogradi“ u Drumu u ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Euharistijsko slavlje pred nešto više od pet stotina vjernika predvodio je fra Zoran Kutleša župni vikar u Imotskom, uz koncelebraciju domaćih svećenika župnika fra Nedjeljka Čarapića i fra Bruna Peze te dugogodišnjeg bivšeg župnika Podbablja fra Vinka Gudelja koji je sada župnik u susjednoj župi Proložac.


U svojoj odmjerenoj propovijedi ovogodišnji propovjednik istaknuo je važnost sv. Petra za Crkvu i cijelo kršćanstvo, a sve vjernike pozvao na molitvu i pobožnost kazavši kako svoj uspjeh moraju tražiti u formuli “igrajte na 2, 7 i 10”, misleći na dvije zapovijedi ljubavi, sedam svetih sakramenata te deset Božjih zapovijedi.

Na kraju svete mise sve nazočne pozdravio je domaći župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je zahvalio svim svećenicima na čelu s ovogodišnjim propovjednikom fra Zoranom, ali i svim vjernicima ponajprije iz susjednih imotskih župa kojih je iz godinu sve više.

Uoči svečane svete mise tijekom koje je pjevao Mješoviti pjevački  zbor župe pod ravnanjem Snježane Perkušić, a uz orguljašku pratnju Marele Vrljić održan je tradicionalni svečani ophod od podbapske centralne crkve Sv. Ante do svetišta u „Fratrovoj ogradi“ .

Povodom blagdana sv. Petra u organizaciji župnika fra Nedjeljka te Organizacijskog odbora za proslavu sv. Petra koji je sastavljen od brojnih župljana organiziran je prigodni kulturno-umjetnički i športski program. U četiri dana dugom program održan je i malonogometni kup općine te međunarodna smotra folklora na kojoj je sudjelovalo 220 izvođača iz deset društava.

U poslijepodnevnim satima održana je i tradicionalna, dvadeset i peta po redu,utakmica “Stari”- “Mladi”, zatim finale općinskog turnira u nogometu gdje je prvo mjesto osvojila ekipa iz Grubina, seoska olimpijada (prvo mjesto osvojio je Drum), te predstava “Povratnik” u režiji prof.Josipa Kujundžića u izvedbi glumaca iz Udruge sv. Marko-Ivanbegovina do glazbenog programa u izvedbi Mislava Karina. Nakon velikog vatrometa slavlje je završeno podjelom nagrada koje su uručili župnik fra Nedjeljko, načelnik općine Podbablje Mario Ujević te Josip Šerić, predsjednik Općinskog vijeća općine Podbablje.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas33
Ovaj mjesecOvaj mjesec70027
UkupnoUkupno7612528

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47