Sinj: Hodočašće udruge Radio Ognjišće iz Slovenije

Slovenska katolička udruga Radio Ognjišće, na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja 2015., organizirala je hodočašće u Svetište Čudotvorne Gospe Sunjske. Grupu od 525 hodočasnika predvodili su nadbiskup msgr. Alojz Uran, svećenici i stručni vodiči.


Prije svete mise hodočasnici su imali mogućnosti pristupiti sakramentu svete ispovijedi. Svetu misu u 14,30 predvodio je msgr. Alojz Uran, ljubljanski nadbiskup u miru. U svojoj homiliji Nadbiskup je posebno istaknuo događaj obrane Sinja i Cetinske krajine od Turaka i naglasio presudnu ulogu Blažene Djevice Marije. Naglasio je poziv i poslanje svetog Ivana Krstitelja, koji i nas danas poziva „da pripravimo put Gospodinu, kao što je to govorio ljudima svoga vremena. Kako pripraviti „put Gospodinu“  uzor nam je Blažena Djevica Marija, naša zaštitnica i zagovornica“.

U koncelebraciji s o. nadbiskupom bili su: gvardijan i upravitelj Svetištra fra Petar Klapež, msgr. Franz Trstenjak, fra Robert Bakčić i don Drago Svetko. Na kraju mise prisutne je pozdravio otac gvardijan fra Petar. Nakon zajedničkog fotografiranja i kraćeg odmora hodočasnici su krenuli prema Neumu, gdje će provesti nekoliko dana odmora.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1322
Ovaj mjesecOvaj mjesec38403
UkupnoUkupno6383507

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89 

Administrator

franodoljanin@gmail.com