Split: 15. hodočašće za roditelje djece iz Dječjeg zbora i Zbora mladih Gospe od Zdravlja

Već petnaest godina voditelji Dječjeg zbora i Zbora mladih Gospe od Zdravlja, časna sestra Zorislava Radić i fra Stipica Grgat organiziraju hodočašće za roditelje djece koja pjevaju u tim zborovima. Ne samo da s djecom neumorno rade i „dvostruko mole“ čitavu radnu godinu, a napose na nedjeljnim svetim misama u 9 i 10 sati u splitskoj crkvi Gospe od Zdravlja, nego kao savjesni odgajatelji i prijatelji njihovih obitelji ovim putem žele učvrstiti veze s čitavom obitelji djece koja su im povjerena.


U petak ujutro, 12. lipnja 2015., na blagdan Srca Isusova, nakon zajedničke svete mise započelo je naše hodočašće. Ovaj put nas je samo ispratila naša časna Zora, značajni dio organizacije je preuzela gospođa Lili Vučaj, a duhovni vođa puta je, kao i uvijek, bio fra Stipica.

Usmjeravani sigurnim rukama našeg vozača Josipa uputili smo se zelenim prostranstvima Like preko primorsko-goranskog kraja i prelijepe Istre sve do Duge uvale u blizini Pule. U autobusu smo od samog početka do kraja vožnje održavali atmosferu molitve, pjesme, prijateljskog druženja, recitirala se poezija, imali smo izlaganje o suvremenom odnosu čitatelja prema knjizi, čule su se šaljive priče…. ali ipak je najsnažniji pljesak dobivao fra Stipica kad bi nas počastio svirkom na diplama.

Nakon okrepe i odmora u hotelu „Croatia“ u Dugoj uvali na sam blagdan Svetog Ante Padovanskoga uputili smo se prema njegovom grobu u veličanstvenoj bazilici u Padovi. Središnje Euharistijsko slavlje u 11 sati koncelebrirala su nekolicina biskupa i desetak svećenika čija su lica i boja kože zaista svjedočila da je on Svetac Svega Svijeta. Nezaboravno iskustvo je bilo pjevati i moliti u prepunoj bazilici zajedno s braćom iz svih krajeva svijeta, od Irske do Indije.

Nakon što smo se poklonili pred relikvijama Sveca čija je pobožnost diljem svijeta vezana i uz veličanstvene procesije, bazilike koje su biseri svjetske arhitekture i blještavila pučkih fešta njemu u čast, uputili smo se pokloniti jednom drugom svecu - ogledalu poniznosti i skromnosti, našem hrvatskom svecu Leopoldu Mandiću. Duboko nas se dojmila sveta poslušnost redovnika koji je čeznuvši za domovinom čitavi život požrtvovno ispovijedao u malom sobičku oslobađajući ljude spona grijeha da bi ponovno uronili u puninu Božje ljubavi.

Na nedjeljnom povratku kući zaustavili smo se u najstarijem hrvatskom Gospinom svetištu na riječkom Trsatu. Fra Stipica je prikazao Svetu misu za naše obitelji, a mi smo im se krajem tog dana vratili neprocjenjivo duhovno obogaćeni. Pred crkvom Gospe od Zdravlja nas je dočekala časna Zorislava, a mi smo svjesni koliko su bogatstvo ovakva putovanja i osnažena prijateljstva već dogovorili destinaciju slijedećeg zajedničkog hodočašća, ako Bog da, dogodine.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1017
Ovaj mjesecOvaj mjesec20376
UkupnoUkupno7635254

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53