Kelkheim: Proslava blagdana sv. Ante

U župi Main-Taunus/Hochtaunus, na blagdan sv. Ante, u subotu, 13.06., proslavila se sveta misa u crkvi sv. Dionizija, u Kelkheimu, koju je predvodio fra Ante Jojo Marković, župnik u Rüsselsheimu.


Prije svete mise ovogodišnji su prvopričesnici molili prigodne molitve sv. Anti, te se nastavilo s euharistijskim slavljem, koje je predvodio župnik u Rüsselsheimu, nama dobro poznati fra Ante Jojo Marković. Sveti Antun, svetac svega svijeta, kako ga se voli nazivati, rođen je u Lisabonu kao Fernando Martins di Alfonso, te je već u šesnaestoj godini odlučio posvetiti se Bogu i stupiti u samostan augustinaca. Poslije pogibije petorice misionara iz reda sv. Franje u Maroku, mladi je Fernando odlučio postati redovnikom sv. Franje.

“Kada ne bi imao kome propovijedati, otišao bi propovijedati ribama”, rekao je propovjednik te naglasio Antunovo nadarenost za propovijedanje i teologiju, koju je počeo predavati Manjoj braći. Propovjednik je istaknuo, kako je sv. Ante također živio pod teškim uvjetima i zaprekama s kojima se i mi još danas susrećemo – ali nije stao sa svojim djelovanjem. Sam papa Grgur IX., koji ga je, čuvši njegovu propovijed, nazvao “Kovčegom Svetoga pisma”, proglasio ga je svetim 1232., između ostaloga i zbog čudesa koja su se dogodila po njegovu zagovoru. Umro je s 36 godina, napomenuo je fra Ante, te naglasio kako neki danas u Europi u toj dobi tek počinju živjeti i odlučivati kojim će putem krenuti.

Na kraju svete mise bio je blagoslov djece i ljiljana, te se nakon slavlja nastavilo druženje uz sladoled ispred crkve.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2040
Ovaj mjesecOvaj mjesec54740
UkupnoUkupno7044471

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38