London: Susret voditelja HKZ Zapadne Europe

Susret voditelja hrvatskih katoličkih zajednica sjeverozapadne Europe održan je 10. lipnja 2015. u Londonu u organizaciji HKM London. U radnom dijelu skupa delegat vlč. Stjepan Čukman (Zagrebačka nadbiskupija) govorio je o sastanku Vijeća HBK i BK BiH za inozemnu pastvu, kao i prilikama u HKM u Nici, koje je voditelj. O životu i radu u drugim hrvatskih katoličkim zajednicama izvijestili su voditelji: o. Tomislav Kraljević OP, HKM Pariz, fra Tomo Anđić (OFM-Sarajevo) HKM Bruxelles, fra Juro Tokalić (OFM-Sarajevo) Hrvatska katolička župa Rotterdam i fra Ljubomir Šimunović (OFM-Split) HKM London. Susretu se pridružio i dr. Tomislav Markić, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. U duhu zajedništva razgovaralo se o radostima i izazovima pastoralnog djelovanja medu Hrvatima sjeverozapadne Europe.


U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca sv. misu za Domovinu u nedjelju 14. lipnja predstavio je dr. don Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu u suslavlju sa fra Ljubomirom Šimunovićem, voditeljem HKM London.

Dr. Markić je rekao kako „želimo posebno moliti i za mir i blagoslov naše Domovine, da u našem hrvatskom društvu vladaju korektni odnosi ispunjeni međusobnim poštovanjem, da u njemu vladaju načela solidarnosti i supsidijarnosti, da u njemu više ne bude bilo koje vrste korupcije, da svi odgovorno rade za opće i zajedničko dobro. Kao kršćani, kao Crkva želimo ovdje na zemlji i u našoj konkretnoj domovini Hrvatskoj biti sjeme, klica one nebeske Domovine, kraljevstva nebeskoga i kraljevstva Božjega.“

„Molimo da naša hrvatska zemlja bude plodna i dobra zemlja za sjeme Isusove riječi i njegovu poruku spasenja, da se u njoj nađe dovoljno kršćana i drugih ljudi dobre volje koji će je držati na okupu, koji će u nju sijati ono dobro, pošteno i vrijedno, kako bi urodila plodovima mira, pravednosti, pomirenja, napretka, odgovornosti i zauzimanja za opće dobro“ ' naglasio je u svojoj propovijedi dr. Markić.

Nazočnima se poslije sv. mise obratio Nj. E. dr. Ivan Grdešić, hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu, a skupu je je nazočio i hrvatski vojni izaslanik brigadir Anto Zelić.

U prigodnom programu na violini je sa tri klasične skladbe nastupila Anda Vican u pratnji Sarah Pope.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas140
Ovaj mjesecOvaj mjesec7144
UkupnoUkupno7622022

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64