Kelkheim: Dječji festival “Mikrofon je vaš”

U nedjelju, 14. lipnja 2015., u Kelkheimu, održao se tradicionalni Dječji festival “Mikrofon je vaš”, na kojemu su nastupala 17 izvođača iz hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus, Frankfurta i Offenbacha.


Koncert je otvorio župnik fra Marinko Vukman, koji je u svom pozdravnom govoru pozdravio sve mlade izvođače kao i roditelje i rodbinu, te istaknuo kako su većina djece i mladi koji nastupaju, rođena u Njemačkoj i da im nije lako pjevati na hrvatskom jeziku. "Kroz pjesmu uče svoj materinski jezik i stvaraju nova prijateljstva i lijepe uspomene koje će im ostati cijeli život", naglasio je župnik. "Festival je također prigoda da mnoga djeca i mladi otkriju svoje talente i da ih njeguju."


Na festivalu su nastupala Chantal Marić (Hajde da ludujemo - Tajči), Martina Brus i Ana Đerek (Volim osmjeh tvoj - Toše Proeski), Lara Miličević (Zovem da ti čujem glas - Antonija Šola), Danica Jonjić (Ne tiče me se - Magazin), Marija Jozić (Neka mi ne svane - Danijela Martinović), Marija Jonjić (Ditelina s četiri lista - Dalmatino), Gabrijela Anušić (Djevojka sa sela - Severina), Laura i Katarina Kapović (No, no, no - Magazin), Vivien Mijić (Takvi kao ti - Nina Badrić), Teo Miličević (Moj Ivane - Thompson), Valeria Vranjković (Na svijetu sve - Magazin), Baban Kristina (Kao da je vrijeme - Vesna Pisarović), Dolores Bartulović i Mariela Keško (Razmažena - Jelena Rozga), Baban Iva (Neka me svi zaborave - Vesna Pisarović) i Lončar Tereza (Lako je sve - Feminnem).


Stručni žiri u sastavu Damir Erkapić, Ivan Miletić i Josip Gudelj kao i publika imali su težak zadatak, izabrati po tri najbolje izvedbe. Prvu nagradu festivala, u izboru žirija, osvojile su Laura i Katarina Kapović, druga Vivien Mijić, a treća Marija Jonjić. Publika je prvo mjesto dodijelila Terezi Lončar, a drugo mjesto osvojile su Dolores Bartulović i Mariela Keško, a treće Valeria Vranjković. Za najsimpatičniju izvedbu pjesme nagrađena je Gabrijela Anušić.

Svi natjecatelji dobili su prigodne darove, a posebno pobjednici žirija i publike.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas85
Ovaj mjesecOvaj mjesec7089
UkupnoUkupno7621967

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67