Vučevica: Proslavljen sv. Ante

U Vučevici, župa Lećevica, u subotu, 13. lipnja 2015. godine, euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Ante, koja svjedoči Božju prisutnost preko 500 godina, predvodio je župnik fra Domagoj Runje, a propovijedao fra Vladimir Tadić. Na početku slavlja bila je procesija oko crkve Sv. Ante.


Na početku propovijedi fra Vladimir Tadić pozdravio je o. Župnika i vjernike naglasivši njihovu pobožnost prema sv. Anti i povezanost s Bogom jer su ostavili more i došli na proslavu sv. Ante. Potom je fra Vladimir nadodao kako je on prvi put bio u župi Lećevici kao mladomisnik, ali tada nije bio u Vučevici nego mu je ovo prvi put kao zlatomisniku. Drago mu je bilo čuti i da je prvi župnik u Lećevici bio fratar kao i da je prvi šibenski biskup bio fratar. Kroz ovih 50 godina misništva i propovijedanja, naglasio je propovjednik, slijedio je evanđeoske riječi „Idite po svem svijetu…“, nasljedujući tako sv. Franju Asiškog i sv. Antu. Sv. Franjo Asiški poticao je sv. Antu da ne ugasi duh molitve i da ono što propovijeda da to i živi. Sv. Ante, kao intelektualac i molitelj, pronalazio je rješenja za svakodnevni život u Svetom pismu, a danas su mnogi zaboravili vrijednost Svetog pisma i Božjih otajstava i zato se događaju razne „ludosti“. Zbog blizine sv. Ante s Bogom, njemu su dolazili različiti ljudi i tražili njegov zagovor, a to čine i danas. „Mi danas slavimo sv. Antu Padovanskoga, ali uskoro bismo mogli slaviti i svetog Antu Antića“, rekao je fra Vladimir, i nadodao kako bi uskoro mogao biti kanoniziran jer je ljubio Boga cijelog života i posvetio svoj život odgajajući naraštaje koji će 'ići po svem svijetu i propovijedati Evanđelje'. Fra Vladimir je završio propovijed moleći zagovor sv. Ante da čuva i štiti sve vjernike u njihovu svakodnevnom životu.

Fra Domagoj Runje, župnik, pri kraju slavlja je blagoslovio djecu, a zatim zahvalio propovjedniku fra Vladimiru, zborovođi Anti i članovima zbora te svim drugim sudionicima slavlja. Na kraju je fra Vladimir podijelio sličice sluge Božjega o. fra Ante Antića i medaljice s likom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas71
Ovaj mjesecOvaj mjesec7075
UkupnoUkupno7621953

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58