Vučevica: Proslavljen sv. Ante

U Vučevici, župa Lećevica, u subotu, 13. lipnja 2015. godine, euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Ante, koja svjedoči Božju prisutnost preko 500 godina, predvodio je župnik fra Domagoj Runje, a propovijedao fra Vladimir Tadić. Na početku slavlja bila je procesija oko crkve Sv. Ante.


Na početku propovijedi fra Vladimir Tadić pozdravio je o. Župnika i vjernike naglasivši njihovu pobožnost prema sv. Anti i povezanost s Bogom jer su ostavili more i došli na proslavu sv. Ante. Potom je fra Vladimir nadodao kako je on prvi put bio u župi Lećevici kao mladomisnik, ali tada nije bio u Vučevici nego mu je ovo prvi put kao zlatomisniku. Drago mu je bilo čuti i da je prvi župnik u Lećevici bio fratar kao i da je prvi šibenski biskup bio fratar. Kroz ovih 50 godina misništva i propovijedanja, naglasio je propovjednik, slijedio je evanđeoske riječi „Idite po svem svijetu…“, nasljedujući tako sv. Franju Asiškog i sv. Antu. Sv. Franjo Asiški poticao je sv. Antu da ne ugasi duh molitve i da ono što propovijeda da to i živi. Sv. Ante, kao intelektualac i molitelj, pronalazio je rješenja za svakodnevni život u Svetom pismu, a danas su mnogi zaboravili vrijednost Svetog pisma i Božjih otajstava i zato se događaju razne „ludosti“. Zbog blizine sv. Ante s Bogom, njemu su dolazili različiti ljudi i tražili njegov zagovor, a to čine i danas. „Mi danas slavimo sv. Antu Padovanskoga, ali uskoro bismo mogli slaviti i svetog Antu Antića“, rekao je fra Vladimir, i nadodao kako bi uskoro mogao biti kanoniziran jer je ljubio Boga cijelog života i posvetio svoj život odgajajući naraštaje koji će 'ići po svem svijetu i propovijedati Evanđelje'. Fra Vladimir je završio propovijed moleći zagovor sv. Ante da čuva i štiti sve vjernike u njihovu svakodnevnom životu.

Fra Domagoj Runje, župnik, pri kraju slavlja je blagoslovio djecu, a zatim zahvalio propovjedniku fra Vladimiru, zborovođi Anti i članovima zbora te svim drugim sudionicima slavlja. Na kraju je fra Vladimir podijelio sličice sluge Božjega o. fra Ante Antića i medaljice s likom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1440
Ovaj mjesecOvaj mjesec53743
UkupnoUkupno5425213

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 148 

Administrator

franodoljanin@gmail.com