Kelkheim: Proslava Tijelova i Dana župe

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus proslavila je u četvrtak, 4. lipnja 2015., svetkovinu Tijelova i Dan župe. Svečano misno slavlje na otvorenom ispred „Bergkapelle“ na brdu iznad Hofheim am Taunus predvodio je voditelj Hrvatske katoličke zajednice Tuttlingnen vlč. Josip Pavlović, svećenik Sarajevske nadbiskupije, u zajedništvu s domaćim župnikom fra Marinkom Vukmanom.

Misnom slavlju pribivali su i generalni konzul Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Frankfurta Josip Špoljarić i konzul Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine iz Frankfurta Dragan Bagarić. Sve je na početku pozdravio fra Marinko koji je istaknuo kako je Tijelovo divno otajstvo beskrajne Božje ljubavi prema ljudima. „Poput naših pradjedova koji su se okupljali da pod vedrim nebom slaveći i hvaleći Gospodina, i mi danas želimo ovdje u Hofheimu u ovoj prekrasnoj Božjoj prirodi probuditi, učvrstiti i osnažiti svoju ljubav prema Isusu Kristu, koji je s nama trajno prisutan pod prilikama kruha i vina. Pozivam vas, sestre i braćo, da zahvalno i radosno sudjelujemo u ovom svetom euharistijskom slavlju, i pjevajmo da krsna vjera i vjernost Bogu, Crkvi i domovini ne prestane teći našim žilama.“ Vlč. Pavlović je u uvodnoj riječi izrazio dobrodošlicu vjernicima koji su došli, kako je rekao, na susret vjere, pouzdane nade i žarke molitve. Ujedno je pozvao okupljene na molitvu za uspjeh i blagoslov pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini u Sarajevu, „toj zemlji koja čezne za mirom, slobodom, kao zemlja suha, žedna, bezvodna, koja čeka kišu. Neka Gospodinu po pohodu svoga sluge pape Franje blagoslovi tu zemlju i narod u njoj!“

Vlč. Pavlović je u propovijedi istaknuo kako je svetkovina Tijelova neodvojiva od Velikoga četvrtka. Danas na poseban način slavimo i klanjamo se prisutnom Gospodinu. Srcem se  ponajbolje vidi. Nitko i ništa nas ljude ne može ispuniti, osim Gospodina koji je prisutan na otajstven način pod prilikama kruha i vina. To su znakovi, a cijeli naš život je sastavljen od znakova s kojima živimo, govorimo, kojima želimo jedni druge usrećiti, razveseliti, pokazati ljubav, dobronamjernost, poštenje, iskrenost. Unatoč napretku na raznim područjima, današnji čovjek nije postao čovječniji. Zaboravili smo da je izvor prave sreće Bog. Ako Bog nije na prvom mjestu, onda ništa nije na svom mjestu. To nam mora biti jasno kao vjernicima. Ako je Bog na prvom mjestu, onda je sve na svom mjestu. Kao što nam je potreban svakodnevni kruh, još nam je više potrebna ljubav, istina, pravednost i mir, a to je Bog. Svetkovina Tijelova poziva nas da dublje proniknemo u otajstvo našeg ljudskog i kršćanskog života“, kazao je u propovijedi vlč. Pavlović.

Pjevanje je animirala s. Magdalena Višić uz orguljsku pratnju Hrvoja Barnjaka. Na kraju misnog slavlja bio je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom, a fra Marinko je blagoslovio vozače i vozila.

Nakon misnog slavlja bio je zajednički ručak, a potom duhovni koncert skupine mladih iz župe, a potom i duhovno-kulturno-folklorno-zabavni program u kojem su nastupili djeca, mladi i odrasli. Okupljene su pozdravili vlč. Pavlović koji je podsjetio na svetište Gospe Kondžilske u Bosni i Hercegovini, te generalni konzul Špoljarić i konzul Bagarić, koji je izrazio zahvalnost svima koji su na tom slavlju svojim prilogom pomogli izgradnju svetišta Gospe Kondžilske u Bosni i Hercegovini.

Prije misnog slavlja bila je mogućnost za ispovijed te se molila krunica, a vjernici su se zadržali u kapeli i u osobnim molitvama pred Presvetim. Prihod od slavlja u iznosu od 4000 eura namijenjen je za izgradnju svetišta Gospe Kondžilske u Bosni i Hercegovini.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas56
Ovaj mjesecOvaj mjesec71651
UkupnoUkupno7538484

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57