Asiz: Fra Michael Perry izabran za generalnog ministra

Na Generalnom kapitulu Franjevačkog reda Manje braće u Asizu u četvrtak, 21. svibnja 2015., izabran je fra Michael Perry za generalnog ministra. Fra Michael Perry rođen je 7. lipnja 1954., u Indianapolisu (USA), svečane zavjete položio je 10. listopada 1981. a za svećenika je zaređen 2. lipnja 1984. godine.

Izbori generalnog vikara i generalnih definitora predviđeni su 22. i 23. svibnja 2015.


Na Generalnom kapitulu među kapitularcima sudjeluju i provincijali JKPMOFM fra Joško Kodžoman (Split), fra Ilija Vrdoljak (Zagreb), fra Andrija Bilokapić (Zadar), fra Miljenko Šteko (Mostar), fra Lovro Gavran (Sarajevo) i fra Marjan Čuden (Ljubljana).

Generalni kapitul započeo je 10. svibnja i traje do 7. lipnja 2015. godine. U prvom tjednu kapitularci su slušali i komentirali izvješća Generalnoga ministra i ureda Kurije. U isto vrijeme kapitularci imaju mogućnost u radu u skupinama upoznati braću kandidate za različite službe. Kroz ovaj drugi tjedan kapitularci su raspravljali o Instrumentum laboris, o dokumentu koji je pripravljen prijedlozima braće iz svih provincija Reda.


Nakon izbora slijedi rad u svezi potvrđivanja zakonodavstva ili prijedloga pristiglih od braće i od provincija Reda. Svakako će biti učinjen i program rada za slijedeće šestogodište.

Za vrijeme Kapitula, osobito za važne trenutke kao što je otvaranje i zatvaranje Kapitula, postoji i intenzivno vrijeme molitve. Osim zajedničkog euharistijskog slavlja, svagdanima različite grupe mole zajedno u jezičnim skupinama. Predviđene su također molitve u Sv. Damjanu, u Sv. Klari i u Bazilici sv. Franje.

Na generalnom kapitulu različite nacionalne ili jezične skupine organiziraju glazbene trenutke za vrijeme večernje rekreacije. U programu je i glazbeni koncert koga će animirati različita braća glazbenici i pjevači. Na završetku Kapitula papa Franjo primit će u audijenciju braću kapitularce!

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas589
Ovaj mjesecOvaj mjesec44150
UkupnoUkupno6317910

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38 

Administrator

franodoljanin@gmail.com