Asiz: Fra Michael Perry izabran za generalnog ministra

Na Generalnom kapitulu Franjevačkog reda Manje braće u Asizu u četvrtak, 21. svibnja 2015., izabran je fra Michael Perry za generalnog ministra. Fra Michael Perry rođen je 7. lipnja 1954., u Indianapolisu (USA), svečane zavjete položio je 10. listopada 1981. a za svećenika je zaređen 2. lipnja 1984. godine.

Izbori generalnog vikara i generalnih definitora predviđeni su 22. i 23. svibnja 2015.


Na Generalnom kapitulu među kapitularcima sudjeluju i provincijali JKPMOFM fra Joško Kodžoman (Split), fra Ilija Vrdoljak (Zagreb), fra Andrija Bilokapić (Zadar), fra Miljenko Šteko (Mostar), fra Lovro Gavran (Sarajevo) i fra Marjan Čuden (Ljubljana).

Generalni kapitul započeo je 10. svibnja i traje do 7. lipnja 2015. godine. U prvom tjednu kapitularci su slušali i komentirali izvješća Generalnoga ministra i ureda Kurije. U isto vrijeme kapitularci imaju mogućnost u radu u skupinama upoznati braću kandidate za različite službe. Kroz ovaj drugi tjedan kapitularci su raspravljali o Instrumentum laboris, o dokumentu koji je pripravljen prijedlozima braće iz svih provincija Reda.


Nakon izbora slijedi rad u svezi potvrđivanja zakonodavstva ili prijedloga pristiglih od braće i od provincija Reda. Svakako će biti učinjen i program rada za slijedeće šestogodište.

Za vrijeme Kapitula, osobito za važne trenutke kao što je otvaranje i zatvaranje Kapitula, postoji i intenzivno vrijeme molitve. Osim zajedničkog euharistijskog slavlja, svagdanima različite grupe mole zajedno u jezičnim skupinama. Predviđene su također molitve u Sv. Damjanu, u Sv. Klari i u Bazilici sv. Franje.

Na generalnom kapitulu različite nacionalne ili jezične skupine organiziraju glazbene trenutke za vrijeme večernje rekreacije. U programu je i glazbeni koncert koga će animirati različita braća glazbenici i pjevači. Na završetku Kapitula papa Franjo primit će u audijenciju braću kapitularce!

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas275
Ovaj mjesecOvaj mjesec51746
UkupnoUkupno7435446

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22