Karakašica: Proslavljen sv. Leopold B. Mandić

Na šestu vazmenu nedjelju, 10. svibnja 2015., u proslavi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Karakašici sudjelovali su franjevački bogoslovi iz Splita. Misno slavlje, koje je započelo procesijom u 10 sati, predslavio je fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova i profesor na KBF-u u Splitu. U koncelebraciji je bio fra Jure Hrgović koji poslužuje filijalu u Karakašici, a ujedno je i profesor na KBF-u u Splitu i u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Pjevanje na misi animirao je župni zbor i zbor franjevačkih bogoslova uz orguljsku pratnju đakona fra Kristijana Šilića. Sv. Leopold Bogdan Mandić u Karakašici slavi se na nedjelju prije svečeva spomendana, tj. 12. svibnja.


Fra Domagoj je u propovijedi naglasio da moramo ljubiti jedni druge onom ljubavlju kojom nas Bog ljubi. To nije jedna od ljubavi koju današnji svijet nudi – nestalna, kratkotrajna i nepotpuna. Božja ljubav je ona ljubav koja se očitovala u riječima i djelima Isusa Krista. Krist nam nije samo ostavio zapovijed ljubavi već nam je ljubav očitovao svojim primjerom. Stoga, svi smo pozvani ljubiti kako je Krist ljubio, a to znači ljubiti Boga svim srcem poštivajući, prihvaćajući druge i čineći dobro bližnjima.

Na kraju mise riječi zahvale uputio je fra Jure i čestitao majkama majčin dan. Nakon mise svi su bili pozvani na zajedničko druženje i domjenak pored crkve kojeg su pripremile vrijedne domaćice iz Karakašice. Zahvaljujući djeci i njihovoj zaigranosti te pjesmi članova iz kulturno-umjetničkih društava vladalo je ugodno i obiteljsko ozračje.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas288
Ovaj mjesecOvaj mjesec51759
UkupnoUkupno7435459

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 99