Karakašica: Proslavljen sv. Leopold B. Mandić

Na šestu vazmenu nedjelju, 10. svibnja 2015., u proslavi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Karakašici sudjelovali su franjevački bogoslovi iz Splita. Misno slavlje, koje je započelo procesijom u 10 sati, predslavio je fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova i profesor na KBF-u u Splitu. U koncelebraciji je bio fra Jure Hrgović koji poslužuje filijalu u Karakašici, a ujedno je i profesor na KBF-u u Splitu i u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Pjevanje na misi animirao je župni zbor i zbor franjevačkih bogoslova uz orguljsku pratnju đakona fra Kristijana Šilića. Sv. Leopold Bogdan Mandić u Karakašici slavi se na nedjelju prije svečeva spomendana, tj. 12. svibnja.


Fra Domagoj je u propovijedi naglasio da moramo ljubiti jedni druge onom ljubavlju kojom nas Bog ljubi. To nije jedna od ljubavi koju današnji svijet nudi – nestalna, kratkotrajna i nepotpuna. Božja ljubav je ona ljubav koja se očitovala u riječima i djelima Isusa Krista. Krist nam nije samo ostavio zapovijed ljubavi već nam je ljubav očitovao svojim primjerom. Stoga, svi smo pozvani ljubiti kako je Krist ljubio, a to znači ljubiti Boga svim srcem poštivajući, prihvaćajući druge i čineći dobro bližnjima.

Na kraju mise riječi zahvale uputio je fra Jure i čestitao majkama majčin dan. Nakon mise svi su bili pozvani na zajedničko druženje i domjenak pored crkve kojeg su pripremile vrijedne domaćice iz Karakašice. Zahvaljujući djeci i njihovoj zaigranosti te pjesmi članova iz kulturno-umjetničkih društava vladalo je ugodno i obiteljsko ozračje.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas124
Ovaj mjesecOvaj mjesec62933
UkupnoUkupno7052664

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51