Karakašica: Proslavljen sv. Leopold B. Mandić

Na šestu vazmenu nedjelju, 10. svibnja 2015., u proslavi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Karakašici sudjelovali su franjevački bogoslovi iz Splita. Misno slavlje, koje je započelo procesijom u 10 sati, predslavio je fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova i profesor na KBF-u u Splitu. U koncelebraciji je bio fra Jure Hrgović koji poslužuje filijalu u Karakašici, a ujedno je i profesor na KBF-u u Splitu i u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Pjevanje na misi animirao je župni zbor i zbor franjevačkih bogoslova uz orguljsku pratnju đakona fra Kristijana Šilića. Sv. Leopold Bogdan Mandić u Karakašici slavi se na nedjelju prije svečeva spomendana, tj. 12. svibnja.


Fra Domagoj je u propovijedi naglasio da moramo ljubiti jedni druge onom ljubavlju kojom nas Bog ljubi. To nije jedna od ljubavi koju današnji svijet nudi – nestalna, kratkotrajna i nepotpuna. Božja ljubav je ona ljubav koja se očitovala u riječima i djelima Isusa Krista. Krist nam nije samo ostavio zapovijed ljubavi već nam je ljubav očitovao svojim primjerom. Stoga, svi smo pozvani ljubiti kako je Krist ljubio, a to znači ljubiti Boga svim srcem poštivajući, prihvaćajući druge i čineći dobro bližnjima.

Na kraju mise riječi zahvale uputio je fra Jure i čestitao majkama majčin dan. Nakon mise svi su bili pozvani na zajedničko druženje i domjenak pored crkve kojeg su pripremile vrijedne domaćice iz Karakašice. Zahvaljujući djeci i njihovoj zaigranosti te pjesmi članova iz kulturno-umjetničkih društava vladalo je ugodno i obiteljsko ozračje.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1691
Ovaj mjesecOvaj mjesec41430
UkupnoUkupno5576937

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 134 

Administrator

franodoljanin@gmail.com