Kelkheim: Proslavljen Majčin dan

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus, sa sjedištem u Kelkheimu, proslavila je Majčin dan, u subotu 9. svibnja 2015., u Gradskoj dvorani u Kelkheimu. Pozdravnu riječ uputio je župnik fra Marinko Vukman. Zahvalio je svima koji su uložili tako puno truda da proslava lijepo uspije, što su okupljeni podržali velikim pljeskom. Hvala svim majkama i ženama koje su čuvarice, stožeri i svećenice naših obitelji,  kazao je fra Marinko, te je majkama i ženama uputio čestitku za njihov dan te im je uručio prigodan dar.

Prigodnu riječ uputio je i generalni konzul Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Frankfurta Josip Špoljarić, koji je na proslavi sudjelovao sa suprugom Mirjanom. Čestitavši majkama i ženama Majčin dan, sve je potaknuo neka ne zaborave svoju domovinu Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te im je ujedno zahvalio na pomoći koju upućuju Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U prigodnom programu zbor djece i mladih izveo je recitaciju „Marija, moja Majka“ i pjesmu „Cvijeće za Mariju“ i „Kao Marija“. Potom je skupina djevojaka izvela recital „Majko“. Zbor djece i mladih i predškolci otpjevali su dvije pjesme - „Majčin dan“ i „Mama, hvala ti“. Sve ih je uvježbala s. Magdalena Višić, koja je i ravnala zborom. Uslijedio je i nastup župnih folklornih skupina. Tako je mala folklorna skupina pod vodstvom Klare Banovčić izvela pjesme i plesove Slavonije. Srednja folklorna skupina, pod vodstvom Klare Banovčić, izvela je splet posavskih i moslavačkih pjesama i plesova. Velika folklorna skupina, pod vodstvom Martine Višić, Marte Drežnjak, Martine Pavlović i Antonije Kreković izvela je baranjske plesove.

Organizirana je i bogata tombola, a prihod od proslave u iznosu od 3500 eura namijenjen je za Caritas u Kninu, koji pomaže brojne siromašne i prognane obitelji, kojih je najveći broj iz Bosne i Hercegovine. I članovi župne Frame sudjelovali su akciji  prodaje raznobojnih gumenih bombona, a prihod od prodaje namijenjen je humanitarno-socijalnoj udruzi „Sv. Bartolomeja“ u Kninu, koja pruža pomoć djeci i mladima s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s posebnim potrebama. Program je vodila Antonia Baotić. U zabavnom dijelu nastupila Izabela Martinović i «Slasch-Band».

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas282
Ovaj mjesecOvaj mjesec51753
UkupnoUkupno7435453

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80