Split: Održan seminar: Ekologija i eko-karta RH i BiH kao izraz skrbi za dom

U Franjevačkom samostanu na Trsteniku u Splitu održan je 2. svibnja 2015. seminar na temu: Ekologija i eko-karta RH i BiH kao izraz skrbi za dom. Organizator seminara je Franjevački institut za kulturu mira Split.


Oko 150 sudionika seminara mogli su izoštriti svoju ekološku optiku uz znanstveno empirijski utemeljene i etički u skrbi za dom zauzete poglede predavača: fra Mijo Džolan, prof. dr. Stanko Uršić, prof. dr. Ivica Grkovć, mag. soc. Ivana Brsitlo, dr. sc. Hrvoje Kalinić, dr. sc. Ivica Barišić. Mr.sc. Sanja Barbalić sa suradnicima iz Hrvatskih voda predstavila je vrste pritiska na vode s kojima se ova državna agencija nosi; Mirjana Maras- Žuro predstavila je i preporučila naš priručnik o vodi Žeđ na izvoru, a u večernjem programu Marin Periš je sa grupom iz Hrvatskog nadzemlja, Split, približio ekološku problematiku u kratkim formama anegdote, filma i igrokaza.


Struktura sudionika pokazala je zastupljenost skoro svih područja RH i BiH, čime se ispunio važan cilj Seminara: umrežavanje pojedinaca i organiziranih skupina poput FRAME, FSR-a, ekoloških udruga i posebice studenata Zaštite okoliša iz Mostara, kako bismo putem interaktivne eko-karte (u izradi) mogli u duhu kršćanske etike odgovornosti za život skrbiti za okoliš, za dom i za jedinstveni eko-sustav RH i BiH. Franjevački institut za kulturu mira kani nastaviti promidžbu i umrežavanje suradnje svih koji su voljni razumjeti i prakticirati ekologiju kao skrb za dom, darovni prostor za život.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas611
Ovaj mjesecOvaj mjesec39950
UkupnoUkupno6165030

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36 

Administrator

franodoljanin@gmail.com