Sinj: Održan regionalni sastanak

U Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske u Sinju održan je regionalni sastanak u srijedu, 29. travnja 2015., u organizaciji moderatora trajne formacije fra Bruna Peze koji na početku sastanka predmolio molitvu, pozdravio provincijala fra Joška Kodžomana, prisutnu braću, predavače i najavio program sastanka.


Prvo predavanje održao je fra Željko Tolić, profesor na KBF-u u Splitu i župnik u Slivnu, na temu „Posvećeni život u Crkvi“ u kojem se posebno osvrnuo na život i poruku sv. Franje Asiškog za nas franjevce danas. Predavanje će biti u cijelosti objavljeno nakon održanih regionalnih sastanaka.

Fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar u Imotskom, održao je predavanje pod naslovom „Iskustvo u radu Franjevačkog svjetovnog reda“. Fra Zoran je, uvodeći u predavanje, rekao kako su „mjesna bratstva OFS-a različita po broju članova i njihovim osobinama: dobi, naobrazbi, zaposlenju, itd.“, a zatim je nadodao da će „iznijeti iskustvo rada s bratstvom OFS-a u Imotskom“. To iskustvo rada podijelio je u četiri teme: a) držati do OFS-a, b) angažman OFS-a u župi i samostanu; c) duhovni život OFS-a i d) odnos s drugim bratstvima OFS-a i Framom. U zaključku je fra Zoran naglasio kako „rad s Franjevačkim svjetovnim redom vrlo je zahtjevan, ali još više plodan, kako za članove mjesnog bratstva, tako i za nas, a i za samostansku i župnu zajednicu. Ono što je važno jest ozbiljno i odgovorno raditi sa zajednicom OFS-a. To je naša dužnost i radost za izgradnju i nas samih i naših vjerničkih zajednica koje su nam povjerene“, završio je fra Zoran.

Nakon predavanja uslijedila je kratka rasprava, a zatim se svima obratio provincijal fra Joško Kodžoman koji je zahvalio organizatoru i predavačima koji su izrekli poticajna razmišljanja za naš svakodnevni život. Potakao je braću da se posebno kroz Godinu posvećenog života nadahnjuju na izvorima sv. Franje Asiškog i da imaju vremena za članove OFS-a i Frame jer žele izgraditi svoj život na franjevački način. Fra Petar Klapež, sinjski gvardijan, pozdravio je braću i istaknuo posebno važnost ispovijedanja u Svetištu kroz ovu jubilarnu 300. obljetnicu. Gvardijan ih je također obavijestio o velikim događanjima u Svetištu i pozvao ih na pomoć za ispovijedanje. Nakon predavanja i pozdrava u dvorani Posljednje večere, uslijedilo je slavlje svete mise koju je predvodio fra Željko Tolić.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2250
Ovaj mjesecOvaj mjesec2250
UkupnoUkupno7617128

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40