Novaci na hodočašću 'Stopama sv. Franje Asiškog'

Od 20. do 26. travnja 2015. novaci naše Provincije sudjelovali su na tradicionalnom međuprovincijskom hodočašću novaka južnoslavenske konferencije nazvanom „Stopama sv. Franje Asiškog“. Sudjelovalo je šest provincija: zagrebačka Sv. Ćirila i Metoda, zadarska Sv. Jeronima, slovenska Svetog Križa, bosanska Bosna Srebrena, hercegovačka Uznesenja BDM i naša splitska provincija Presvetog Otkupitelja.


U ponedjeljak, 20. travnja, zajedno s novacima iz Livna i Humca krenuli smo prema Trsatu odakle smo slijedećeg dana krenuli prema Asizu. U utorak, 21. travnja, nakon smještaja kod sestra Franjevki misionarki od Marije hodočastili smo u Porcijunkulu. Nakon toga krenuli smo prema crkvi Sv. Damjana gdje smo slavili svetu misu koju je predslavio domeštar Trsatskih novaka fra Bernardin.  U srijedu, 22. travnja, hodočastili smo u Greccio, Rivotorto, Fonte Colombo i Poggio Bustone. Svetu misu slavili smo u Grecciu koju je predvodio fra Marko. U četvrtak, 23. travnja, jutarnja molitva je bila u kapeli Svete Klare a sveta misa u Porcijunkuli koju je predslavio meštar fra Jure. Nakon hodočašća u Carceri u crkvi Sv. Damjana sudjelovali su na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te na molitvi večernje. U petak, 24. travnja, cijeli dan je bio posvećen upoznavanju Asiza i njegovih svetih mjesta.


U subotu, 25. travnja, hodočastili smo na La Vernu gdje smo imali svetu misu koju je predslavio fra Slavko, a propovijed održao fra Pepi. U nedjelju, 26. travnja, nakon misnog slavlja u kapeli Stigmata koju je predslavio fra Diego, novaci su krenuli prema Padovi gdje smo bili u svetištu Sv. Ante i Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Iz Padove su novaci krenuli prema Trsatu, a u nedjelju prema kućama novicijata. Tako je završilo hodočašće novaka Južnoslavenske konferencije 'Stopama Sv. Franje Asiškog' koje potiče novake da krenu stopama sv. Franje u svakodnevnom životu.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1945
Ovaj mjesecOvaj mjesec55671
UkupnoUkupno7522504

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34