Na Nedjelju Dobrog Pastira bogoslovi u Unešiću

Na četvrtu uskrsnu nedjelju, 26. travnja 2015., franjevački bogoslovi zajedno sa svojim magistrom fra Anđelkom Domazetom posjetili su župu sv. Jure u Unešiću odazvavši se na poziv župnika fra Luke Delića. Četvrta uskrsna nedjelja, zvana još i Nedjelja Dobrog Pastira, slavi se kao Dan svećeničkih i redovničkih zvanja. Važno je spomenuti da se nalazimo i u Godini posvećenog života. Stoga, posjet bogoslova župi Unešić bio je znakovit jer je naglasio svrhu, važnost i odgovornost redovničkog poziva.

Bogoslovi su na sv. misi, koja je započela procesijom oko župne crkve u 10.30 sati, animirali pjevanje i ministrirali. Na kraju sv. mise bogoslov fra Filip Čogelja ukratko je predstavio život bogoslova u klerikatu te progovorio o važnosti i ljepoti redovničkog poziva, a zatim je bogoslov fra Ivan Đuzel svjedočio o vlastitom putu do redovničko-svećeničkog poziva. Predsjedatelj euharistijskog slavlja bio je magistar bogoslova, definitor Provincije i profesor na KBF-u u Splitu fra Anđelko Domazet, a u koncelebraciji je bio župnik fra Luka Delić.


Fra Anđelko je u propovijedi progovorio o važnosti i odgovornosti svećeničkog i redovničkog poziva naglasivši da je danas prisutna kriza pastira i pastirske službe. Mnogi ljudi napuštaju Crkvu zbog lošeg života svećenika. Mladi više nisu spremni prihvatiti svećenika samo zbog autoriteta. Oni traže autoritet po životnom svjedočanstvu, a ne samo po službi. Potrebni su nam svećenici i redovnici koji odgovorno žive svoje zvanje. Nadalje, postoji opasnost da, zatvarajući se u svoje male zajednice, ne tražimo ovce koje su izvan ovčinjaka. Zaboravljavmo da Isus želi i one ovce koje lutaju dovesti u svoj ovčinjak. Potrebno je izići iz vlastite zatvorenosti i udobnosti i potražiti izgubljene.

Na kraju je župnik fra Luka zahvalio magistru i bogoslovima što su svojom prisutnošću i svjedočanstvom uveličali Nedjelju Dobrog Pastira. Nakon sv. mise KUD Srce Zagore izveo je prigodni program u kojem se pokazalo da 'mlade snage' nipošto ne zaostaju u pjevanju i nastupu za starijima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas582
Ovaj mjesecOvaj mjesec63506
UkupnoUkupno7606007

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42