Podbablje: Proslava sv. Marka i blagoslov polja

Nekoliko stotina vjernika okupilo se u subotu, 25. travnja 2015., kako bi proslavili blagdan sv. Marka suzaštitnika drevne imotske župe Podbablje te naslovnika crkve u Podbablju Gornjem. Ovogodišnje središnje misno slavlje predvodio je dr. fra Bruno Pezo uz koncelebraciju podbapskog župnika fra  Nedjeljka Čarapića.

U homiliji propovjednik je posebno istaknuo važnost sv. Marka naglasivši da bi sv. Marko koji je neizmjerno bio odan Krist trebao biti primjer svim vjernicima da ga i oni slijede. Propovjednik se osvrnuo i na povijest spasenja koju je svetac zapisao u svom Evanđelju, a potom je aktualizirao trenutačnu tešku situaciju u hrvatskom društvu istaknuvši kako trebamo gledati primjer ovoga sveca te biti sabrani i strpljivi.

Na kraju svečanog misnog slavlja tijekom kojega je pjevao Mješoviti pjevački zbor župe Podbablje pod ravnanjem Snježane Perkušić, a uz orguljašku pratnju Marele Vrljić svima se zahvalio župnik fra Nedjeljko Čarapić. Naglasio je kako je proslava ovog blagdana produžetak Uskrsa i njegove radosti.

Prije svete mise održana je tradicionalna svečana procesija kroz crkveno dvorište u kojoj su mladići na rukama nosili kip svoga nebeskog suzaštitnika gdje je izvršen i blagoslov polja. Tri dana uoči blagdana župljani su se duhovno pripremali misama trodnevnicama koju je svako večer nakon krunice u crkvi predvodio župnik fra Nedjeljko Čarapić.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas60
Ovaj mjesecOvaj mjesec72639
UkupnoUkupno7456339

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63