Podbablje: Proslava sv. Marka i blagoslov polja

Nekoliko stotina vjernika okupilo se u subotu, 25. travnja 2015., kako bi proslavili blagdan sv. Marka suzaštitnika drevne imotske župe Podbablje te naslovnika crkve u Podbablju Gornjem. Ovogodišnje središnje misno slavlje predvodio je dr. fra Bruno Pezo uz koncelebraciju podbapskog župnika fra  Nedjeljka Čarapića.

U homiliji propovjednik je posebno istaknuo važnost sv. Marka naglasivši da bi sv. Marko koji je neizmjerno bio odan Krist trebao biti primjer svim vjernicima da ga i oni slijede. Propovjednik se osvrnuo i na povijest spasenja koju je svetac zapisao u svom Evanđelju, a potom je aktualizirao trenutačnu tešku situaciju u hrvatskom društvu istaknuvši kako trebamo gledati primjer ovoga sveca te biti sabrani i strpljivi.

Na kraju svečanog misnog slavlja tijekom kojega je pjevao Mješoviti pjevački zbor župe Podbablje pod ravnanjem Snježane Perkušić, a uz orguljašku pratnju Marele Vrljić svima se zahvalio župnik fra Nedjeljko Čarapić. Naglasio je kako je proslava ovog blagdana produžetak Uskrsa i njegove radosti.

Prije svete mise održana je tradicionalna svečana procesija kroz crkveno dvorište u kojoj su mladići na rukama nosili kip svoga nebeskog suzaštitnika gdje je izvršen i blagoslov polja. Tri dana uoči blagdana župljani su se duhovno pripremali misama trodnevnicama koju je svako večer nakon krunice u crkvi predvodio župnik fra Nedjeljko Čarapić.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2220
Ovaj mjesecOvaj mjesec59789
UkupnoUkupno5685417

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 239 

Administrator

franodoljanin@gmail.com