Sjemeništarci posjetili župe Lovreć i Vrgorac

Živimo u vremenu u kojem je velika potreba za duhovnim zvanjima. Godina 2015. jest Godina posvećenog života u kojoj mladima govorimo o redovničkom životu i mlade potičemo da se odazovu Božjem pozivu te postanu redovnici i redovnice. Baš na tu nakanu, mi, sjemeništarci i odgojitelji Franjevačkog sjemeništa u Sinju proteklih smo nedjelja bili u posjetu župama Lovreć (12. travnja 2015.) i Vrgorac (19. travnja 2015.).


U obje su župe misna slavlja predvodili odgojitelji fra Ivan i fra Nedjeljko, a u slavlju su sudjelovali i župnici fra Dinko i fra Ivica. U svojim su propovijedima odgojitelji pozvali mlade župljane da ne odbacuju Božji poziv iako mu se nije lako odazvati. Sjemeništarci su također u slavljima sudjelovali kao čitači i pjevači, dajući primjer mladića koji su se odazvali pozivu te su na putu ka posvećenom životu.

U oba su se mjesta župljani, svojom angažiranošću i gostoprimstvom potrudili te nedjelje učiniti još svečanijima i ugodnijima. Osobito smo zahvalni lovrećkom župniku fra Dinku i vrgoračkom župniku fra Ivici na pozivu a zatim i lijepom i bratskom gostoprimstvu u svojim župama. (Vlaho Jakić)

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4
Ovaj mjesecOvaj mjesec25365
UkupnoUkupno6439982

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Administrator

franodoljanin@gmail.com