Sjemeništarci posjetili župe Lovreć i Vrgorac

Živimo u vremenu u kojem je velika potreba za duhovnim zvanjima. Godina 2015. jest Godina posvećenog života u kojoj mladima govorimo o redovničkom životu i mlade potičemo da se odazovu Božjem pozivu te postanu redovnici i redovnice. Baš na tu nakanu, mi, sjemeništarci i odgojitelji Franjevačkog sjemeništa u Sinju proteklih smo nedjelja bili u posjetu župama Lovreć (12. travnja 2015.) i Vrgorac (19. travnja 2015.).


U obje su župe misna slavlja predvodili odgojitelji fra Ivan i fra Nedjeljko, a u slavlju su sudjelovali i župnici fra Dinko i fra Ivica. U svojim su propovijedima odgojitelji pozvali mlade župljane da ne odbacuju Božji poziv iako mu se nije lako odazvati. Sjemeništarci su također u slavljima sudjelovali kao čitači i pjevači, dajući primjer mladića koji su se odazvali pozivu te su na putu ka posvećenom životu.

U oba su se mjesta župljani, svojom angažiranošću i gostoprimstvom potrudili te nedjelje učiniti još svečanijima i ugodnijima. Osobito smo zahvalni lovrećkom župniku fra Dinku i vrgoračkom župniku fra Ivici na pozivu a zatim i lijepom i bratskom gostoprimstvu u svojim župama. (Vlaho Jakić)

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas246
Ovaj mjesecOvaj mjesec52549
UkupnoUkupno5424019

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46 

Administrator

franodoljanin@gmail.com