Bogoslovi posjetili župu Zmijavci

Na treću uskrsnu nedjelju, 19. travnja 2015., franjevački bogoslovi zajedno sa svojim magistrom fra Anđelkom Domazetom posjetili su župu Svih Svetih u Zmijavcima odazvavši se na poziv župnika fra Frane Lace. Ovo je još jedan u nizu posjeta župama povodom Godine posvećenog života. Bogoslovi su na svetima misama u 9 i 11 sati animirali pjevanje i čitali čitanja. Na kraju mise u 9 sati o životu u klerikatu i vlastitom pozivu svjedočio je fra Filip Čogelja, a na misi u 11 sati fra Ivo Rastočić.

Na obje svete mise predsjedatelj euharistijskog slavlja bio je magistar bogoslova, definitor Provincije i profesor na KBF-u u Splitu fra Anđelko Domazet. U koncelebraciji su bili župnik fra Frano Laco i umirovljeni svećenik don Ante Karoglan. Fra Anđelko je u propovijedima naglasio da kršćanin ne smije biti pesimist. Kršćanin je onaj koji živi zdravi optimizam utemeljen na kreposti kršćanske nade. Taj optimizam ne znači naivan pogled na svijet već u svijetu želi vidjeti i pokrenuti dobre stvari. Bolest današnjeg društva jest upravo u nedostatku optimizma. Sve više prevladava pesimistički pogled na stvarnost i događaje. Uskrsnuće, koje ovih dana posebno a i svake nedjelje slavimo, poruka je nade u bolje sutra i poticaj da ne odustajemo od pravog puta nakon prve prepreke na koju naiđemo.

Na kraju svetih misa župnik fra Frano zahvalio je magistru i bogoslovima što su svojom prisutnošću uveličali nedjeljna misna slavlja. Nakon svete mise u 11 sati bratsko druženje nastavilo se za obiteljskim stolom u župnoj kući gdje su se pridružila i ostala braća imotskog samostanskog okružja.


Nakon ručka bogoslovi su iskoristili sunačni nedjeljni dan te snimili nekoliko scena za film koji je još u izradi, a opisat će život bogoslova u klerikatu. Scene su snimane u Zmijavcima na mostu, u Zelenoj Katedrali u Prološcu, u crkvi sv. Franje u Imotskom te okolici istoimenog samostana, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske i samostanskom klaustru te na Gradu.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2105
Ovaj mjesecOvaj mjesec34116
UkupnoUkupno6448733

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53 

Administrator

franodoljanin@gmail.com