Bogoslovi posjetili župu Zmijavci

Na treću uskrsnu nedjelju, 19. travnja 2015., franjevački bogoslovi zajedno sa svojim magistrom fra Anđelkom Domazetom posjetili su župu Svih Svetih u Zmijavcima odazvavši se na poziv župnika fra Frane Lace. Ovo je još jedan u nizu posjeta župama povodom Godine posvećenog života. Bogoslovi su na svetima misama u 9 i 11 sati animirali pjevanje i čitali čitanja. Na kraju mise u 9 sati o životu u klerikatu i vlastitom pozivu svjedočio je fra Filip Čogelja, a na misi u 11 sati fra Ivo Rastočić.

Na obje svete mise predsjedatelj euharistijskog slavlja bio je magistar bogoslova, definitor Provincije i profesor na KBF-u u Splitu fra Anđelko Domazet. U koncelebraciji su bili župnik fra Frano Laco i umirovljeni svećenik don Ante Karoglan. Fra Anđelko je u propovijedima naglasio da kršćanin ne smije biti pesimist. Kršćanin je onaj koji živi zdravi optimizam utemeljen na kreposti kršćanske nade. Taj optimizam ne znači naivan pogled na svijet već u svijetu želi vidjeti i pokrenuti dobre stvari. Bolest današnjeg društva jest upravo u nedostatku optimizma. Sve više prevladava pesimistički pogled na stvarnost i događaje. Uskrsnuće, koje ovih dana posebno a i svake nedjelje slavimo, poruka je nade u bolje sutra i poticaj da ne odustajemo od pravog puta nakon prve prepreke na koju naiđemo.

Na kraju svetih misa župnik fra Frano zahvalio je magistru i bogoslovima što su svojom prisutnošću uveličali nedjeljna misna slavlja. Nakon svete mise u 11 sati bratsko druženje nastavilo se za obiteljskim stolom u župnoj kući gdje su se pridružila i ostala braća imotskog samostanskog okružja.


Nakon ručka bogoslovi su iskoristili sunačni nedjeljni dan te snimili nekoliko scena za film koji je još u izradi, a opisat će život bogoslova u klerikatu. Scene su snimane u Zmijavcima na mostu, u Zelenoj Katedrali u Prološcu, u crkvi sv. Franje u Imotskom te okolici istoimenog samostana, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske i samostanskom klaustru te na Gradu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2344
Ovaj mjesecOvaj mjesec71559
UkupnoUkupno7538392

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54