Split-Trstenik: Održan 'Studijski dan' za duhovne asistente i predsjednike OFS-a i Frame

Vijeće za Franjevački svjetovni red (OFS) i Franjevačku mladež (Frama) Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja (Split), sukladno svojoj zadaći duhovne skrbi za OFS i Framu, organiziralo je studijski dan na temu Uloga duhovnog asistenta u odgoju i formaciji članova OFS-a i Frame u Franjevačkoj provinciji Presvetoga Otkupitelja u subotu, 18. travnja 2015., u samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku.


S područja Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja (Split) na studijskom danu sudjelovali su članovi Vijeća za Franjevački svjetovni red (OFS) i Franjevačku mladež (Frama) Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja (Split), duhovni asistenti Mjesnih bratstava OFS-a i Frame te ministri/-e Mjesnih bratstava OFS-a i predsjednici/-e Mjesnih bratstava Frame.

Studijski dan započeo je molitvom prema Obredniku OFS-a koju je predvodio fra Stipe Nimac, pročelnik Vijeća za OFS i Framu u Provinciji Presvetog Otkupitelja. Pozdravne riječi uputili su provincijal fra Josip Kodžoman, pročelnik fra Stipe Nimac, područni ministar Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva OFS-a brat Darijo Tolić, područna predsjednica Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame Ivana Vinac i ministra Mjesnog bratstva OFS-a „Blagovijest“  Trstenik sestra Mira Maslov.

Nakon pozdravnih riječi uslijedila su kratka predavanja koja su održali fra Stipe Nimac, Dario Tolić i Ivana Vinac. Fra Stipe Nimac održao je predavanje na temu Uloga duhovnog asistenta u odgoju i formaciji OFS-a i Frame“. Drugo predavanje na temu „Što očekuju članovi OFS-a od duhovnog asistenta?“ održao je Dario Tolić, a treće predavanje Ivana Vinac pod naslovom „Što očekuju članovi Franjevačke mladeži (Frame) od duhovnog asistenta?“

O ulozi duhovnog asistenta u mjesnim bratstvima kao i o očekivanjima raspravljalo se u  skupinama koje su bile podijeljene u tri grupe: duhovni asistenti OFS-a i Frame, ministri/-e OFS-a i predsjednici/-e Franjevačke mladeži.

Na plenumu i zajedničkoj raspravi, nakon rada u skupinama, doneseni su zaključci s ciljem poboljšanja života i rada u mjesnim bratstvima OFS-a i Frame. Studijski dan završio je molitvom i zajedničkim ručkom.

Članovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja duhovni su asistenti u slijedećim mjesnima bratstvima Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a): Drniš, Frankfurt, Imotski, Makarska, Metković, Mirlović, Omiš, Podbablje, Proložac, Runovići, Sinj, Split-Gospa od Zdravlja, Split-Trstenik, Vinjani, Zagreb-MBL, Zmijavci. U nastajanju su mjesna bratstva u Berlinu i Kninu. Franjevački svjetovni red ima 456 trajno zavjetovanih članova, k tomu još treba nadodati privremeno zavjetovane i simpatizere.

Članovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja duhovni su asistenti u slijedećim mjesnima bratstvima Franjevačke mladeži (Frame): Drniš, Frankfurt, Gračac, Hrvace, Imotski, Kelkheim, Knin, Lišane, Lovreć, Metković, Miljevci, München, Otok, Plina-Stablina, Podbablje, Proložac, Runovići, Sinj, Split-Gospa od Zdravlja, Šibenik-Varoš, Šibenik-Šubićevac, Turjaci, Vinjani, Vrgorac, Zagreb-MBL, Zmijavci. U nastajanju su bratstva u Berlinu i Gracu n/m. Franjevačka mladež ima 433 obećanika.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2120
Ovaj mjesecOvaj mjesec66889
UkupnoUkupno7450589

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 160