Metković: Križni put župljana

Od crkve Sv. Ilije do svetišta sv. Ante na Dubravici održan je zajednički križni put svih župljana Župe sv. Ilije u Metkoviću u petak, 27. ožujka 2015. Prije polaska i formiranja procesije križnog puta, župnik fra Petar Gulić izmolio je u crkvi Sv. Ilije blagoslovnu molitvu nad svim sudionicima ove pobožnosti.


U pobožnosti križnog puta, kojeg je predvodio župnik fra Petar Gulić uz asistenciju župnih vikara naše župe fra Lukice Vojkovića i fra Kristijana Perkovića zajedno s mladima, uz Žudije, koji su u  uniformama pratili Križ na cijelom križnom putu, ministrante, članove naših zborova, sudjelovalo je veliko mnoštvo  vjernika iz svih djelova župe Sv. Ilije. Od crkve Sv. Ilije starim dijelom Grada molili smo i razmatrali žalosna otajstva Gospine krunice. Dolaskom na periferiju Grada u Podkraj, započeli smo pobožnost križnog puta.

Na četrnaest postaja križnog puta do svetišta Sv. Ante na Dubravici, razmišljali smo, molili, pjevali, preispitivali svoj odnos prema Bogočovjeku i njegovoj neizmjernoj ljubavi, koju je pokazao prema svakom od nas, te svoju ljubav prema nama potpisao na Golgoti svojom krvlju i mučeničkom smrću.

Od postaje do postaje molitvom smo vapili za sve patnike, nepravedno osuđene, stare i bolesne, nevino progonjene, osamljene, za osobe posvećenog života, za nerođenu djecu….

Po dolasku u svetište Sv. Ante, nakon molitvenog  hoda, koji je trajao oko dva sata, nastavili smo slavlje sv. mise, koju je predslavio župnik fra Petar Gulić zajedno sa fra Lukicom i fra Kristijanom. U misi smo zahvalili Bogu za sva duhovna događanja u ovom milosnom svetom vremenu korizme, a na poseban način za dar poticajnih riječi ovogodišnjih propovjednika korizmenih petaka: fra Anđelka D., fra Josipa G., p. Pere M. i fra Petra K. Pjevanje za vrijeme sv. mise predvodili su članovi naših zborova na čelu sa s. Vedranom, Ivanom P. i Rokom V.

Na završetku sv. mise, prije blagoslova fra Petar je zahvalo Bogu za ovaj veliki duhovni događaj za cijelu našu župnu zajednicu, za lijepo i ugodno vrijeme te svima koji su na bilo koji način doprinijeli ljepoti ovog  molitvenog hoda naše župe od sv. Ilije do sv. Ante na Dubravici. Poslije blagoslova vjernicima su na raspolaganju bili autobusi koji su ih, obogaćene i učvršćene u vjeri, vratili njihovim domovima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas62
Ovaj mjesecOvaj mjesec71657
UkupnoUkupno7538490

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44