Sjemeništarci posjetili Župu Vinjani

Na petu korizmenu nedjelju, 22. ožujka 2015., Župu Vinjani posjetili su sjemeništarci i odgojitelji. Sjemeništarci i njihovi odgojitelji fra Ivica Udovičić i fra Nediljko Jukić sudjelovanjem na sv. misama svjedoče o pozivu mladih na svećeničko-redovnički život i istovremeno na taj način pozivaju mlade da se odazovu Božjem pozivu. Sjemeništarci su čitali misna čitanja i pjevali psalam, dok ih je fra Ivica pratio za orguljama, a fra Nediljko je u Sv. Ante predvodio svetu misu.


Nakon svetih misa vinjanski svećenici su u župnoj kući ugostili sjemeništarce i njihove odgojitelje.

Fotografije

 

 

Molitva za svećenička zvanja

Gospodine Isuse Kriste, veliki i vječni svećeniče, žalosno je tvoje srce kad vidiš ovce bez pastira. Zato u tvoje ime i po tebi molimo nebeskog Oca da pošalje poslanike u svoju žetvu.

Isuse, dobroto beskrajna, učini da kršćanski roditelji odgajaju svoju djecu u duhu požrtvovnosti i da velikodušno daruju u tvoju službu one, koje ti pozoveš.

Učitelju apostola, odaberi i privuci između naše drage mladeži one koji će nam prikazivati žrtvu svete Mise, dijeliti svete sakramente  te moliti i žrtvovati se za nas.

Dobri Pastiru, čuvaj ih od vanjskih i nutarnjih pogibelji i daj im ustrajnost u svetom zvanju da postanu i budu svećenici po tvojem presvetom srcu. Neka puni vjere i ljubavi prema tebi i tvojoj svetoj Crkvi nesebično posvete sve svoje snage za održavanje i širenje tvoga kraljevstva u neumrlim dušama.

Majko Marijo, čuvaj naša sjemeništa, da iz njih izađe mnogo svetih svećenika  koji će našem narodu sačuvati najveće blago svete vjere. Amen

Bože, daj nam svećenika!

Bože, daj nam mnogo svećenika!

Bože, daj nam mnogo svetih svećenika!


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2041
Ovaj mjesecOvaj mjesec54741
UkupnoUkupno7044472

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50