Offenbach: "SLUČAJ GALILEJAC"

"Slučajno" je "SLUČAJ GALILEJAC" došao i u Offenbach. Poslužio se Galilejac Hrvatskom katoličkom zajednicom Offenbach i Hrvatskim svjetskim kongresom u Njemačkoj da bi pred hrvatskom zajednicom uprizorio ne ono slučajno, nego stvarno, ne prolazno, nego vječno, ne zabavu nego dramu života, dramu Boga i čovjeka.


Po scenariju dr. fra Šite Ćorića Hrvatsko kazalište iz Švicarske izvelo je u crkvi St. Josef u Offenbachu na petu nedjelju korizme 22.ožujka 2015. glazbeno-scenski prikaz Muke Gospodina našega Isusa Krista. Naš Isus i hrvatski, europski, današnji čovjek stoje na pozornici. Igraju staru poznatu dramu na novoj pozornici svijeta. Očito je da je Krist vječan, Pobjednik nad zlom i tamom. Ali u suzama se pitamo zašto Pilat još vlada, od koga se rađaju Jude, zašto nam je i dan danas lakše stati uz laž nego uz istinu, zašto su veliki svećenici tako zatvoreni i okrutni, zašto se herodovci rugaju istini poznatoj, zašto je sva nastranost, ovo bezboštvo tako organizirano, isfinancirano pa čak i od poreza Isusovih učenika i sljedbenika?  Zašto se rješenja problema traže u podmetanjima, u skidanju glava, u krvi, u ubojstvima, u likvidacijama? Zašto u ime zakona, u ime Pravde, biva osuđen pravednik, zašto se tzv. predstavnici božanskog Pravila i Zakona predstavljaju kao većinski vlasnici Boga? Vjerojatno će radi ovih pitanja "SLUČAJ GALILEJAC" ostati vječno na sceni i na savjesti svijeta, koji će tako uvijek imati mogućnost preobrazbe, pretvorbe, Uskrsa.

Ovi prizori muke su nas potresli, rasplakali, nasmijali, uozbiljili, naljutili, sve osjećaje pretresli. Nisu nas ostavili ravnodušnima, a daj Bože da uvijek završimo na strani istine, u zboru Pravednika, i konačno uz Isusov križ, grob i Uskrs. Za ovaj duboki religiozni i  ljudski doživljaj, za ovaj glazbeno-scenski spektakl, zahvaljujemo svim izvođačima na njihovom trudu, Hrvatskom svjetskom kongresu u Njemačkoj kao suorganizatoru ovog projekta na čelu s predsjednikom kongresa gosp. Danijelom Lučićem i njegovom desnom rukom gosp. Petrom Ćosićem i svim suradnicima i suradnicama ove ustanove. Posebnu zahvalnost zaslužuju domaćice Hrvatske katoličke zajednice Offenbach koje su priredile bogati doručak za goste izvođače, kao i svi vjernici koji su organizaciju i troškove ovog događaja podržali svojom nazočnošću i prilozima. Možemo samo reći: Sav trud se isplatio, jer će nam u srcu još dublje prirasti i ukorijeniti se ono Isusovo i ono naše: križ, umiranje i Uskrs.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas55
Ovaj mjesecOvaj mjesec7059
UkupnoUkupno7621937

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60