Križni put Prominom – 2015.

Čuvari Kristova groba i župa sv. Mihovila održali su križni put Prominom kako je bilo i predviđeno u nedjelju, 22. ožujka 2015.

Bilo je razmišljanja, zbog vremenskih neprilika, hoće li se održati ili odgoditi Križni put Prominom. Međutim, odlučnost članova i župljana bila je da se ipak održi. Već u 6.30 sati okupili smo se kod sv. Roka i krenuli put Matasa. Mnogima od mladih čuvara Kristova groba (ČKG) bila je to prilika da po prvi put budu u crkvi Sv. Duha u Matasima. Već ta spoznaja učvrstila nas je u vjeri da to što radimo je pravi put. Župnik fra Petar Pletikosa, uz sve nedjeljne obveze, stigao je da nam kaže nekoliko misli i da nas blagoslovi na našem putu. To je bila naša prva postaja križnog puta. Po planu smo stigli prije mise, u 10.30 sati, koja je bila u crkvi Gospe Čatrnjske, u Lukaru. Nakon mise krenuli smo preko Draga do crkve Svih Svetih u Razvođu.


Već na tom putu kiša je počela da pada i tako sve do kraja križnog puta. Uz ČKG s nama je bilo i starijih žena i djece. Bilo je i starijih žena koje su napravile križni put do kraja. Nećemo im spominjati imena ali svaka im čast. Dolaskom u crkvu u Razvođu ugodno smo bili iznenađeni kako su nas dočekali Razvođani. Uz mnogo vrsta kolača bilo je i pića. Hvala im uz nadu da će tako biti i sljedeće godine. Nakon male pauze krenuli smo prema Oklaju. U župnoj crkvi sv. Mihovila napravili smo desetu postaju križnog puta. Do crkve sv. Martina došli smo kroz polje, ispod zaseoka Čilaši.

Cijelim putem pratila nas je kiša, nitko se nije požalio na takvo vrijeme. Ta kiša dala nam je još više snage da s velikim zadovoljstvom dođemo do kraja križnog puta u kapeli sv. Roka. Naš župnik, sa velikim zadovoljstvom, uputio nam je nekoliko riječi na kraju Križnog puta Prominom.

Zadovoljstvo i sreća na licima svih sudionika križnog puta bila je vidljiva. Svi ČKG imali su priliku da nose križ, koji su sa svojim prilogom i napravili. Zadovoljstvo je bilo vidjeti s kojom voljom ČKG nose križ. Veliko hvala Anti Džaji koji je izradio križ.

Na kraju KPP zaključili smo da to što smo napravili znamo zašto i zbog koga radimo. Dogovori kako ćemo i sljedeće godine napraviti križni put Prominom su već počeli. Naravno, bit će i malih izmjena. Svi su pozvani da sudjeluju sa svojim prijedlozima i učešćem u organizaciji KPP koji će se, sigurni smo, održati i 2016. godine.

Sretan Uskrs svim Prominjanima, ma gdje bili!

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1317
Ovaj mjesecOvaj mjesec43412
UkupnoUkupno6659536

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84 

Administrator

franodoljanin@gmail.com