Kelkheim: Misa za mlade i framaška obećanja

Sveta misa za mlade slavljena je na petu korizmenu nedjelju, 22. ožujka 2015., u crkvi Sv. Dionizija u Kelkheimu. Za vrijeme slavlja destero mladih župe Main-Taunus/Hochtaunus obnovili svoja framaška obećanja. Zbor mladih koji redovito nastupa jednom mjesečno uzveličao je misno slavlje svojom radosnom pjesmom i misnim čitanjima te molitvu vjernika.

U propovijedi župnik fra Marinko Vukman osvrnuo se na svetopisamski tekst koji ističe kako pšenično zrno koje padne na zemlju, mora umrijeti kako bi donio obilat rod. Ta slika umiranja se nalazi također i u obiteljima, posebno kada se roditelji žrtvuju za svoju djecu. Nije li sveukupno žrtvovanje za svoju djecu polagano umiranje, ili još bolje: davanja života, kako bi djeca mogla rasti, napredovati i razvijati se.  Nadalje je župnik u propovijedi naglasio kako onaj tko grčevito želi sačuvati svoj život, možda ga i uspije sačuvati, ali ostat će sam i nesretan, zaboravljen i napušten.

U nedjeljnom slavlju framaši župe Main-Taunus/Hochtaunus obnovili su svoja framaška obećanja. To je izraz želje, da svoju vjeru, po primjeru sv. Franje Asiškog, dublje, svjesnije i savjesnije žive i svjedoče onima s kojima se druže, žive i rade.

Čestitku mladim framašima na kraju misnog slavlja uputio je za njihov dan župnik a i cijela zajednica vjernika u Kelkheimu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas120
Ovaj mjesecOvaj mjesec41486
UkupnoUkupno7333349

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38