Klapa HRM „Sveti Juraj“ snima spot za pjesmu 'O Gospe Sinjska'

Ususret proslavi 300. obljetnice pobjedničke bitke nad Turcima pod zagovorom Gospe Sinjske, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ ovih je dana započela snimanje spota za pjesmu O Gospe Sinjska na povijesnoj tvrđavi, u Svetištu Gospe Sinjske i na širem području grada Sinja i cetinske krajine.


U spotu mornaričke klape iz Splita sudjeluje alkar Neno Marić, a režija i snimanje je povjereno Patriku Grguriću, javnosti poznat kao jedan od autora spota za našu poznatu uspješnicu Ružo crvena.

Osnivanje klape „Sveti Juraj“-HRM je usko vezano uz najpoznatije Gospino svetište u svijetu, onu u Lourdesu gdje smo prije 14. godina na svečanosti otvaranja u Bazilici Pia X, pjevajući Ave Maria predstavljali Hrvatsku vojsku pred više od 30 tisuća vojnika iz više od 40 zemalja cijelog svijeta.


Želja nam je i ovim video spotom još jedanput pokazati koliko je lik Djevice Marije značio našim vojnicima-alkarima, kako u obrani pred Turcima tako i u nedavnom domovinskom ratu i danas u miru.

Klapa "Sveti Juraj" - HRM je pobjednik  festivala „Klape Gospi Sinjskoj“ 2011.  kada je osvojila nagradu publike za pjesmu "Hvala ti Gospe", autora Mile Čačije-Čaje.

Zahvaljujemo sinjskim franjevcima na čelu s gvardijanom fra Petrom Klapežom kao i Viteškom alkarskom društvu u Sinju na iznimnoj susretljivosti kod snimanja spota, rekao je voditelj klape Marko Bralić.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas123
Ovaj mjesecOvaj mjesec41489
UkupnoUkupno7333352

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60