Sinj: Održan dekanatski susret

Susret svećenika Cetinskog dekanata održan je u srijedu, 11. ožujka 2015. godine, u Samostanu Gospe Sinjske na poziv dekana Cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa, župnika Župe sv. Mihovila Trilj. Susret je započeo svetom misom u crkvi Gospe Sinjske koju je predvodio dekan don Stipe Ljubas u zajedništvu sa svećenicima iz dekanata. Na završetku mise gvardijan fra Petar Klapež predmolio je Posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj.


Drugi dio susreta bio je posvećen izboru člana Prezbiterskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije i izboru njegova zamjenika iz Cetinskog dekanata. Dekan don Stipe Ljubas pročitao je pismo nadbiskupa Marina Barišića i odredbe novog Statuta koji tumači ulogu Prezbiterskog vijeća i Zbora savjetnika Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon dekanova izlaganja pristupilo se glasovanju za člana Vijeća. Većinom glasova za člana Prezbiterskog vijeća iz Cetinskog dekanata predložen je fra Ante Bilokapić, župnik Župe Gospe Sinjske. U glasovanju za njegova zamjenika predložen je fra Mladen Marić, župnik Župe sv. Ante Turjaci.

Treća točka dnevnog reda posvećena je bila proslavi i organizaciji „300. obljetnice slavne pobjede pod Sinjem uz Gospin zagovor (1715.-2015.).“

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas643
Ovaj mjesecOvaj mjesec47347
UkupnoUkupno5582854

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 126 

Administrator

franodoljanin@gmail.com