Sinj: Održan dekanatski susret

Susret svećenika Cetinskog dekanata održan je u srijedu, 11. ožujka 2015. godine, u Samostanu Gospe Sinjske na poziv dekana Cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa, župnika Župe sv. Mihovila Trilj. Susret je započeo svetom misom u crkvi Gospe Sinjske koju je predvodio dekan don Stipe Ljubas u zajedništvu sa svećenicima iz dekanata. Na završetku mise gvardijan fra Petar Klapež predmolio je Posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj.


Drugi dio susreta bio je posvećen izboru člana Prezbiterskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije i izboru njegova zamjenika iz Cetinskog dekanata. Dekan don Stipe Ljubas pročitao je pismo nadbiskupa Marina Barišića i odredbe novog Statuta koji tumači ulogu Prezbiterskog vijeća i Zbora savjetnika Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon dekanova izlaganja pristupilo se glasovanju za člana Vijeća. Većinom glasova za člana Prezbiterskog vijeća iz Cetinskog dekanata predložen je fra Ante Bilokapić, župnik Župe Gospe Sinjske. U glasovanju za njegova zamjenika predložen je fra Mladen Marić, župnik Župe sv. Ante Turjaci.

Treća točka dnevnog reda posvećena je bila proslavi i organizaciji „300. obljetnice slavne pobjede pod Sinjem uz Gospin zagovor (1715.-2015.).“

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas241
Ovaj mjesecOvaj mjesec52544
UkupnoUkupno5424014

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27 

Administrator

franodoljanin@gmail.com