Mons. Marin Barišić pohodio Zmijavce

U sklopu pastirskog pohoda Imotskom dekanatu u petak 6. ožujka splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić pohodio je župu Zmijavci. Zvonjavom zvona najavljen je nadbiskupov dolazak, a ispred i u crkvi Svih svetih dočekalo ga je mnoštvo vjernika sa svojim župnikom fra Franom Lacom.


U 16 sati o. župnik predvodio je pobožnost puta križa, nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Barišić uz koncelebraciju župnika fra Frane, nadbiskupova tajnika don Nikole Mikačića i mještanina don Ante Karoglana. Na početku slavlja nadbiskupa su pozdravili o. župnik i gđa Ita Šabić. Pjevanje na misi animirao je župni zbor pod ravnanjem s. Jasne Kasalo.

U prigodnoj propovijedi mons. Barišić istaknuo je važnost korizme u kršćanskom životu. Korizma je putovanje. Kao što na zemaljskim putovanjima ponekad zastanemo, odmorimo se i zatim nastavimo put, tako i u korizmi svake nedjelje zastanemo i okrijepimo se Gospodinovom riječju i tijelom. Jesmo li se umorili? Počeli smo korizmeni hod Čistom srijedom, kada smo posuli glave pepelom. Pepeo označava smrtnost i ograničenost, ali to nije sva istina. Istina je da nas Bog ljubi vječnom ljubavlju i želi nas obdariti vječnim životom. Naš cilj, a to je vječno zajedništvo s Bogom, neka nam dade snage da možemo nastaviti korizmeni i životni hod u molitvi, pokori i djelima ljubavi.

Nakon misnog slavlja o. nadbiskup susreo se s roditeljima krizmanika i prvopričesnika. Na tom susretu ostali su svi vjernici koji su bili na misi. Mons. Barišić govorio im je o harmoniji u obitelji. Nakon susreta župnik fra Frano zahvalio je nadbiskupu na njegovom posjetu i poticajnim riječima te mu u ime župljana kao prigodni dar uručio gusle uz riječi: "Pjevajte Gospodinu pjesmu novu uz citru i zvuke glazbala, a i uz ove gusle hvalite i slavite Boga!"

Po završetku programa u crkvi bila je u župnoj kući večera na kojoj su s nadbiskupom bili župnik fra Frano, tajnik don Nikola, mještanin don Ante, župnik Runovića fra Mladen Prolić, župnik Prološca fra Vinko Gudelj, načelnik općine Zmijavci Miroslav Karoglan, remeta Petar Karoglan, ministra mjesnog bratstva OFS-a Jasna Šabić te članovi Pastoralnog i Ekonomskog vijeća. Večera je prošla u lijepom raspoloženju, a prisutni su imali priliku postaviti nadbiskupu pitanja o raznim temama iz života Nadbiskupije.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1361
Ovaj mjesecOvaj mjesec61393
UkupnoUkupno7445093

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79