Susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 2. do 4. ožujka 2015. godine održan je u Bildungszentrum Schmerlenbach susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj i godišnja skupština naše Franjevačke udruge u Njemačkoj. Na susretu je sudjelovalo 30 braće koja žive i rade u Njemačkoj, a ostalih šest zbog objektivnih razloga nije moglo sudjelovati. Okupljanje braće s o. Provincijalom započelo je u ponedjeljak poslijepodnevnim susretom na kojem je o. Provincijal braću upoznao sa stanjem u našoj Provinciji i općenito o Redu. Braću je o. Provincijal obavijestio o skorom Generalnom kapitulu u Asizu i pozvao na molitvu za uspjeh Kapitula.


U utorak, 3. ožujka, susret je  započeo molitvom Srednjeg časa u dvorani Bildungszentruma Schmerlenbach. Nakon usvojenog zapisnika od prošlogodišnje skupštine franjevačke udruge fra Boris Čarić govorio je o životu i radu braće u Njemačkoj. Braću je upoznao o novostima u kvalitetnijem funkcioniranju djelovanja braće u Njemačkoj. Izabrano je novo vodstvo Franjevačke udruge Presvetog Otkupitelja kojim je reguliran pravni status naših fratara koji pastoralno djeluju u Njemačkoj.

Euharistijsko slavlje u utorak predvodio je fra Ante Babić, gvardijan samostana sv. Gabriela u Mϋnchenu i predsjednik Franjevačke udruge. Pored radnih susreta braća su iskoristila prigodu za bratska druženja i rekreacije kao i za osobni susret i razgovor s o. Provincijalom.

Sljedeći zajednički susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj planiran je od 22. do 24. veljače 2016. godine u Heinrich Pesch Haus u Ludwigshafenu. Na kraju sastanka provincijal fra Joško Kodžoman zahvalio je braći na predanom radu u Njemačkoj čime svjedočimo svoju ljudsku, kršćansku i franjevačku prisutnost.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas401
Ovaj mjesecOvaj mjesec65609
UkupnoUkupno7608110

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24