Susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 2. do 4. ožujka 2015. godine održan je u Bildungszentrum Schmerlenbach susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj i godišnja skupština naše Franjevačke udruge u Njemačkoj. Na susretu je sudjelovalo 30 braće koja žive i rade u Njemačkoj, a ostalih šest zbog objektivnih razloga nije moglo sudjelovati. Okupljanje braće s o. Provincijalom započelo je u ponedjeljak poslijepodnevnim susretom na kojem je o. Provincijal braću upoznao sa stanjem u našoj Provinciji i općenito o Redu. Braću je o. Provincijal obavijestio o skorom Generalnom kapitulu u Asizu i pozvao na molitvu za uspjeh Kapitula.


U utorak, 3. ožujka, susret je  započeo molitvom Srednjeg časa u dvorani Bildungszentruma Schmerlenbach. Nakon usvojenog zapisnika od prošlogodišnje skupštine franjevačke udruge fra Boris Čarić govorio je o životu i radu braće u Njemačkoj. Braću je upoznao o novostima u kvalitetnijem funkcioniranju djelovanja braće u Njemačkoj. Izabrano je novo vodstvo Franjevačke udruge Presvetog Otkupitelja kojim je reguliran pravni status naših fratara koji pastoralno djeluju u Njemačkoj.

Euharistijsko slavlje u utorak predvodio je fra Ante Babić, gvardijan samostana sv. Gabriela u Mϋnchenu i predsjednik Franjevačke udruge. Pored radnih susreta braća su iskoristila prigodu za bratska druženja i rekreacije kao i za osobni susret i razgovor s o. Provincijalom.

Sljedeći zajednički susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj planiran je od 22. do 24. veljače 2016. godine u Heinrich Pesch Haus u Ludwigshafenu. Na kraju sastanka provincijal fra Joško Kodžoman zahvalio je braći na predanom radu u Njemačkoj čime svjedočimo svoju ljudsku, kršćansku i franjevačku prisutnost.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************


Dani sv. Elizabete

************

Šibenik / Šubićevac

************

Šibenik / Šubićevac: Prikazivanje filma i humanitarna akcija

************

München: VIII. susret hrvatskih studenata

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************


OFS - hodočašće

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas109
Ovaj mjesecOvaj mjesec25085
UkupnoUkupno7236018

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22